onsdag 6 juni 2007

Supersnabb solskyddstunika

Puh, vilken värmebölja! Helst skulle man ju vilja att ungarna slapp ha kläder i hettan, men det går ju inte när solen är så stark. Då fick jag idén, i sann Baby Cool-stil, att sy en lätt, tunn tunika av en gammal T-shirt som skydd mot solen. Sagt och gjort. Jag tog en gammal T-shirt och lade en barntröja ovanpå. Ritade av konturerna och ställde ut den. Sen klippte jag. Ärmarna klippte jag bort från T-shirten, men behöll som ärmar på tunikan, som då blev trekvartsärmad istället. Dags att sy:
1. Sydde fast ärmarna mot axlarna
2. Sydde ihop underdel ärm och sen hela vägen ner
3. Overlockade (alt sick-sackade) nedtill
KLART!
Den första blev lite liten, så jag gjorde en till, men då klippte jag inte ens av ärmarna på T-shirten. Det blev lite annan stil. Tycker nog att den första blev snyggare, men det är klart, det blev lite mer jobb.
Det tog inte mer än 20 minuter att sy dessa. Inget under av skönhet, men väldigt bra skydd mot solen när man är på stranden eller i en solig sandlåda.

5 kommentarer:

Carolina sa...

Smart! Jag tyckte de blev snygga också.

Thea sa...

Faktiskt lite skojigt att se reklamT-shirts för vuxna på ens barn! Sen kan man ju göra dem snyggare om man vill och orkar. Ta ett mönster och lägga på och nåla. Men det orkade inte jag - det var mest funktionen jag var ute efter. Minn hur tröjorna var förra sommaren, med jordgubbar, sand och sjögräs på alla kläder!

Liksom sa...

Hur bra som helst! Jag fick samma ryck nu när värmen kom...gjorde iofs en massa korta muddbyxor (bilder kommer på min blogg inom kort), men bra att ha under alla förklädesklänningarna! Skyddar knäna vid krypning om inte annat!

Thea sa...

Då ska jag in och kika hos dig!

Botilda sa...

Kul och inspirerande! Det får nog bli ytterligare en vända ner i t-shirtkartongen ;-)