tisdag 26 juni 2007

Solhatt - igen!

Så hade solhatten till yngsta dottern blivit för liten. Måste sy en ny. Den här gången ville jag ha en hatt med 6 "tårtbitar". Jag lånade en hatt från PoP av en kompis och skissade av den. Tyget är från Kilotex. Tänk att det ska vara så svårt med storlekar på solhattar - antingen är de för små eller för stora. Jag gissa att inte heller denna är klockren - den är nog lite för stor. Ska kolla när tösen vaknat. Jag får nog mäta huvudet och göra mitt eget mönster om jag vill ha den helt rätt. Sen undrar jag hur smartaste sättet att få till toppen, där alla "tårtbitarna" möts, är. Fick inte till det helt denna gång. Nån som har något tips?

3 kommentarer:

Botilda sa...

Jättefina hattar! Både denna och den ovan i Reprodepottyget (blir en beställning till dit för min del, innan sommaren är slut känner jag). Så här tänker jag försöka nästa gång: sy ihop tre trekanter så att det blir två halvor (sy uppifrån och ner), sy sedan ihop de båda halvorna i en enda söm. Jag gjorde på ett annat sätt sist och det blev inte så bra.

Thea sa...

Tack Botilda! Jag fösökte på det viet i den övre hatten och det blev bäst. Men det är väl som vanligt, att övning ger färdighet, så jag får väl träna lit till! :-)

Thea sa...

Sorry Botilda, jag skrev fel, tyget kom inte från Reprodepot, utan från Fabric Shack. Men det är lika enkelt att beställa därifrån som från Reprodepot.