onsdag 13 juni 2007

Sval sommartunika

Jag hade lite kvar av girafftyget jag köpte från Reprodepot. Eftersom det var så tunt och skönt bestämde jag mig för att använda det till en sommartunika. Mönstret är detsamma som till krokobellotunikan, fast här har jag gjort raka ärmar som jag rynkat genom att sy en söm i kanten med långa stygn och sen dra i trådarna, pressa och kanta. Dessutom förstorade jag sprundet lite och sydde även axlarna i dubbelt tyg förstärkt med lite vlieseline. Jag är rädd att det hade blivit lite sladdrigt annars, eftersom tyget är så tunt. Tyget, ja. Visst är det härligt, men ni andra som har köpt det måste hålla med om att det är lite svårflirtat?! Kantningen gjorde jag med stretchig bomullssnedslå som jag köpt på Sundbybergs Textilcentrum. Tyvärr fanns den bara i röd, blå och vit. Annars hade jag gärna köpt fler färger.

7 kommentarer:

malin sa...

Du gör alltid så jättefina saker!

Malin sa...

Vad fin, du är så duktigt. Jag undrar om frakten på Reprodepot och fick du betla tull? Har kikat på deras sida men inte lyckats klura ut det hela riktigt.

Thea sa...

Frakten kan man räkna ut direkt på hemsidan. Det blev inte så dyrt för mig, en 70 kr om jag inte miss fel. Och det är ju som bensinpengar om man ska ta sig iväg till en tygaffär. Tull behövde jag inte betala, men det finns visst andra som råkat ut för det. Då är ju inte själva tullen det värsta, utan att tygerna blir fördröjda. För mig tog det bara 8 dagar från att jag beställde tills de låg i brevlådan.

Florin sa...

Superfin!!! Jag älskar mönstret på tyget :-)

Carolina sa...

Vad fin den är! Håller med om att tyget är lite svårt, jag har dock slarvat och inte tvättat det, vilket jag tror gör det lite lättare.

Malin
När jag beställde köpte jag 1 yard av ett bomullstyg och 2 yards av girafftyget. Portot för det blev ca 22 dollar och lika mycket för tygerna. Jag slapp tullen, men det verkar som om man aldrig kan veta hur det blir.

pysselmamman sa...

absolut! Har din sida som en av mina favoriter, lätt att bli inspirerad :-) Du gör så jättefina saker! Drömmer om en overlock så jag kan börja sy lite mer i stretch också :-)

Thea sa...

Mmm, det är verkligen kul med en overlock!

Kul att du hittat till min sida!