fredag 1 juni 2007

Världens första KokaLal-jeans!

"Varför inte utmana dig själv nästa gång", sa maken när jag sytt ytterligare ett velourplagg. Ja, varför inte? Jag har alltid varit rädd för fickor och andra detaljer och tyckt det verkat så svårt, men nån gång måste man ju prova. Det fick bli ett par KokaLaljeans! Storasyster har ett par bruna manchesterjeans från Legowear som hon älskar. Med mudd i midjan är de lätta att ta av och på - perfekt för en otålig 3-åring. Som favortitbyxor gärna blir är de numer rätt slitna. Jag ville gärna försöka sy ett par liknande till henne, fast aningen större. I hyllan hade jag en bit rostfärgad, tunn, smalspårig manchester som jag köpt på Jofotex för ett tag sedan. Och så hittade jag ett mönster på muddbermudas i Ottobre 3/2007. Det förlängde jag och tog in lite. Resultatet blev helt OK. Visst blev det nån sprättning på vägen, men det var faktiskt mycket mindre komplicerat är jag trott. Nästa gång kanske jag vågar ge mig i kast med blixtlås!

9 kommentarer:

Carolina sa...

Supersnygga!

Jag var och tittade på en overlock idag. Förstår lite när jag fått den demonstrerad hur du får tid att sy så mycket, det går ju rasande snabbt och enkelt.

Misstänker att det snart står en sådan på bordet bredvid den vanliga maskinen snart ;)

Thea sa...

Ja, det blir faktiskt ännu roligare att sy med en overlock - man slipper ju de tristaste momenten och kan koncentrera sig på det som är kul. Jag skämdes nästan när jag köpte min, för jag var ju verkligen synybörjare. Vad är det för variant du kikar på?

Carolina sa...

Jag tittar på Huskylock 901. Tycker att den ligger lagom i pris till vad man får. Vill jag sen ha en 5-trådig får jag väl byta up mig.

Florin sa...

Jätte proffsigt!!!!

Thea sa...

Tack för dina uppmuntrande kommentarer, Florin!

Carolina, jag tänkte precis som du. Dessutom valde jag mellan Huskylock 901 och den Bernina 700D som det till slut blev. Minns inte varför det blev just den, men det är nog hugget som stucket.

Carolina sa...

Såg att jag svarat fel på en fråga om mina muddbyxor på min blogg. Mönstret är från Ottobre 5/2006 och inte 3/2007.

Måste gå och leta lite i gömmorna om jag inte kan hitta något jag kan sy så fina byxor av som de du gjort. Har du gjort dem smalare än mönstret, de i tidningen ser så breda ut.

hanna sa...

Jättesnygga ju! Gylf med blixtlås, det ska jag också våga testa nån gång... :)

Thea sa...

Carolina: Ja, jag vek in varje ben 2 cm för att få dem smalare.

Hanna: Det var ingen gylf i dessa - jag samlar mod till att försöka det en annan gång!

Gekko sa...

Jättesnygga! Jag blir riktigt imponerad över ditt tempo!