tisdag 29 maj 2007

Sommarhätta


En fodrad hätta i glada färger. Det 70-talsinspirerade tyget är från Bingert & Hallström och fodret är ett gammalt mjukt, vältvättat lakan. Yttertyg och foder är sytt vart för sig och sedan vändsytt. Hålet gömdes under kantbandet. Jag tog mig lite vatten över huvudet och försökte mig på att sy fast snedslån direkt, utan att först sy fast den mot rätan. Nja, skulle man kunna sammanfatta det med! Men man måste ju träna! Mönstret är detsamma som till denna och kommer från Gynthers "Sy till barnen". Sydd i bomullstyg blir den dock någon mindre än trikåvarianten. Hoppas den passar lillasyster (hon sover just nu) - nalle blev i alla fall fin i den!

2 kommentarer:

Botilda sa...

Men nu måste jag fråga, om du sätter kantband på ytterkanterna, varför då vändsy? Det är säkert något jag missar och inte förstår... Resultatet är fantastiskt fint och tyget väcker ha-begär ;-)

Thea sa...

Ja, det kan man fråga sig! Jag ville hålla ihop fodret med själva mössan! Men då hade jag ju kunnat sick-sacka ihop lagren istället. Ja, man är ju inte direkt något syproffs!!