tisdag 26 juni 2007

Tunika i orange velour

Märks det att jag gillar orange?! Och att jag är lite förtjust i velour?! Egentligen hade jag nog velat ha ett lite stretchigt bomullstyg till den här tunikan. Lite mer som originalet från Kik Kid. Men det hade jag inte. Däremot hade jag ett jättefint orange velourtyg från Sundbybergs Textilcentrum. Dessutom har jag sneglat på Gekkos fina tunika som hon gjorde i våras - och den var i velour.

För att få tunikan som jag ville ha den fick jag ta till en bild på en Kik Kid-tunika, linjal, mönsterpapper, pennor i olika färger och Gynthers bok "Nya barnkläder 62-104 cl". Jag utgick från mönstret till blus och mätte sen i bilden. Höjde ärmarna, ändrade ringningen, tog in vidden lite och gjorde den till en omlottvariant. Det tog sin lilla tid och jag önskar att jag gjort ärmarna lite vidare. Tycker nog generellt att ärmarna blir rätt trånga med Gynhters mått. Men det hade jag glömt sen sist! Eftersom storlek 80 inte finns och lilltjejen har 74 nu och jag misstänker att den inte kommer att användas så frekvent i sommar fick det bli en storlek 84 (konstig storlek!).

När väl mönstret var fixat gick den rätt snabbt att sy. Kantbanden är av orange tunt trikåtyg från MG-tyger, klippt i en 5 cm lång remsa, fastsydd rätta mot räta, pressat ut över kanten, vänd över på baksidan och fastsydd igen från rätan med en smal, smal sicksack. Överflödigt tyg på avigan klippte jag sen bort. Fållarna är sydda med min favorit för tillfället - min 2 mm tvillingnål.

Den blev som jag hade hoppats - möjligen att ärmarna hade kunnat vara lite vidare. Att den blev lite stor gör ju inget - den skulle nog passa som badrock i sommar!

4 kommentarer:

gullhjärta sa...

Sjukt snygg!!!! :) Jag älskar också orange. Det passar dock inte på min lilla pokje som ser ut som en Albyl. :) Tur att jag har syster ysters flicka som är jättefin i orange.

Thea sa...

Fast orangea byxor eller shorts kan man ju göra även till en liten lintott? Bara man inte har det orangea intill ansiktet.

Carolina sa...

Jättefin, återigen börjar mitt huvud att spinna loss ;)

gullhjärta sa...

Nej, precis. Han är utrustad mad både trekvartsbyxor och shorts i oranget. :) Till hans pappas förtret, han kan inte förstå vad det är för fel på blått. :D