fredag 31 augusti 2007

Fiskrensskallra


Eftersom lilletjejen inte vill ha napp, men gärna snuttar på allt möjligt blev jag väldigt ivrig att sy den här fiskrensskallran när jag läste bloggen Filurkläder till Fiffiluren. Mönstret kommer från boken "Kalle K och andra varelser du kan sy" av Åke Cederholm. Jag har förut sytt en del av deras figurer, men denna var fortfarande ogjord och jag tänkte inte riktigt på vilken genialisk grej det var som nappsubstitut! Velourtyget är köpt på Krabats butik på Kungsgatan i Stockholm och bjällran som är insydd i en liten tygpåse och stoppad i fiskens huvud kommer från Panduro. Jag valde att ha olika tyg på de båda sidorna, för jag tyckte det blev ännu lite roligare då. Barn gillar ju som bekant färg (och en och annan vuxen också!).
Vanligtvis tillhör jag dem som är lite dålig på att tvätta mina tyger innan jag syr, dels för att jag är lite för ivrig och dels för att tygerna ofta är ett uns vackrare innan man tvättat dem första gången. Den här gången tvättade jag dem dock, med tanke på att avsikten ju är att ett litet barn ska ha den i munnen.

11 kommentarer:

malin sa...

Vilken söt skallra! Jag har också den boken i hyllan, men har inte sytt något från den på år och dar! Kanske dags att damma av den igen :)

Thea sa...

Jag lånade boken på bibblan för ett par år sedan och kopierade av mönstren. Men jag skulle bra gärna vilja ha den...

Carolina sa...

Så fin, det mönstret måste jag bara ha tag i. Får leta om boken finns på vårt bibliotek

Charleston sa...

Haha, vad skoj att se nya fiskar. Det blev ju kanoon med två/trefärgat. Jag gillar dem skarpt. Så mysiga att se och känna på. Dessutom är det inte en vanlig "nalle".

Thea sa...

Charleston, jag gillar dina firrar starkt också! Hur gjorde du med innersömmen? Jag körde med tät sicksack även där, men undrar om man hade kunnat ta en vanlig raksöm, för det hade nog blivit snyggare. Kanske det inte gör något att den inte blir stretchig?

Snux sa...

Utrolig rolig fisk! Og for en inspirerende side du har:) (Jeg fant den via siden til gekko)!

Thea sa...

Hej Snux! Kul att du tittat hit och tack för den snälla kommentaren!

Gekko sa...

Vilken skön fisk! Härligt med två olika sidor! Blev också lite inspirerad att göra en sån som nappsubstitut men det får bli lite närmare bebisens ankomst. Visst har Kalikå ekologisk velour? Kan ju kännas skönt om den ska snuttas på.

Snux sa...

Åkei for deg om jeg lenker til siden din:)? Selv om min er på norsk:).

Thea sa...

Absolut! Måste genast in på din sida och kika! :-)

Linda sa...

Just denna har jag inte heller gjort (men väl några andra ur boken som syns på min blogg). Jag tyckte du gjorde helt rätt som använde olika tyger!