torsdag 30 augusti 2007

Kavalkad av blöjfodral

Jag har fått en beställning!

När vi var och badade under förra veckans värmebölja hade jag med mitt blöjfodral till stranden. Väldigt praktiskt, tyckte mina två kompisar och ville gärna beställa var sitt. "Har ni några önskemål om färg", frågade jag och hoppades väl att de på något underligt vis skulle kunna läsa mina tankar och svara att det skulle vara roligt att se något i mitt nya, fina, ouppackade elefanttyg som matchar perfekt med tyget jag köpte på Ikea i helgen... "Nej, blått och grönt, som ditt, blir fint".

Sagt och gjort, jag började skrädda till två likadana fodral. Jag lade dock till lite extra sömsmån på dem, så de blev större än mitt original. En smaksak; man får plats med nån extra blöja eller ett lite större paket skötservetter. Eller, som jag brukar göra - på bekostnad av en blöja, vika ihop och stoppa ner en liten minihandduk också. Å andra sidan blir de ju inte riktigt lika små.

När jag var klar kunde jag ändå inte släppa tanken på att sy ett blöjfodral i mitt nya elefanttyg (köpt på Superbuzzy - tack Anki, för det tipset!). Originaltanken var att ha det orangea, lite kraftigare Ikeatyget utåt och elefanttyget som foder. Men då syns ju inte elefanterna! Jag bestämde mig för att göra en av varje och se vilket som blev bäst. Det går ju rätt bra med löpandebandprincipen att göra två på en gång. Jag kan inte avgöra vilket jag gillar mest - båda har sina fördelar. "Beställarna" får själva välja vilka de vill ha. De övriga två får bli presenter. För man behöver ju inte hur många som helst! Även om jag vääääldigt gärna skulle vilja ha ett elefantfodral också! :-)

Mönstret jag sytt efter är ihopknåpat efter lite olika influenser, se mitt första och mitt andra fodral. För den som vill sy ett eget kan man där också se måtten på fodralet och hur jag gått tillväga.

5 kommentarer:

Jes sa...

vilka fina blöj fodral, bara älskar elefanttygrt. Ska beställa jag med när ekonomin har återhämtat sig efter semester & symaskins inköp.

Thea sa...

Jag blev också helt kär vid första ögonkastet! Finns i orange och ljusgrönt.

Doris Daisy sa...

Jättefina! OCh elefanttyget är ju bara fööör snyggt!

Anki sa...

Snygga blöjfodral ska nog köpa orange tyg på ikea jag med :)
blir sugen att sy nåt av det gröna oxå jag köpte ju av bägge.
Ha en bra helg!

Thea sa...

IKEA har matchande tyg till det gröna också :-) Ligger i hyllan och väntar....