lördag 4 augusti 2007

Spidermanklänning

Får man göra så här?! Jag har haft den här klänningen i tankarna länge, eftersom min äldsta tjej är så fascinerad av Spiderman just nu. Jag testade idén på maken som väl inte var sådär himlastormande från början, så jag lade projektet på is. Man vill ju inte att tjejen ska bli mobbad på dagis... Sen har jag luftat frågan med några fler som tyckte det var en strålande idé och till slut hade även maken kommit på andra tankar. Nu fick det alltså bli av!

Spidermantyget har jag köpt på Jofotex. Jag ville att Spiderman skulle få en lite mjukare framtoning och dessutom ville jag ha lite mer stadga i klänningen så jag gjorde ett foder av ett lapptäckstyg med vita prickar på röd botten från Kilotex i Järfälla. Väldigt roligt att blanda killigt och tjejigt! Samma tyg använde jag och gjorde egna snedremsor av. Det är för himla kul att kunna göra sina egna att matcha med.

Klänningsmönstret kommer från Stoff & Stil och är samma som till den orangea linneklänningen jag gjorde i våras. Den här gången kortade jag dock av klänningen 10 cm. Fodret gjorde jag genom att klippa till överdelen på klänningen i fodertyg. Till bakstycket klippte jag till dem utan sömsmån och stoppade in dem under yttertygets sömsmån vid blixtlåset. Sen sicksackade jag ihop foder och yttertyg för att det inte skulle bubbla sig när jag sydde fast snedslån. I ärmarna sydde jag på snedslån innan jag sydde sidsömmarna och nedtill sydde jag först ena sidsömmen, kantade sen och sydde därefter den sista sidsömmen. Jag passade också på att fästa namnbandet i snedslån nedtill. Klänningen var rätt enkel att sy och kom till utan några missöden. Perfekt när man är lite ringrostig efter semestern.

Klänningen uppskattades helt klart. Jag hade hängt in den i dotterns rum medan hon sov och det tog ungefär 20 millisekunder efter att hon vaknat tills hon sa, som den mest självklara sak i världen: "Där hänger min spidermanklänning!".

11 kommentarer:

Florin sa...

Jagtycker absolut att man kan göra så där om man har en tjej som gillar spindelmannen :-) Jag är lite emot pojkigt och flickigt så detta gillar jag :-) Även om spindelmannen i sig inte faller mig i smaken...

malin sa...

Jag fattar inte att du ens tvekade! Den är ju helt underbar!!! Min Emil 2.5 år vill ha en likadan nu :)

Thea sa...

Florin: Jag är inte heller så förtjust i flickigt och pojkigt. Visst var det väl du som sydde en solhatt i spindelmannentyg? Håller med om att spindelmannen inte är någon favorit för mig, med det är ju inte jag som ska ha klänningen! :-)

Malin: Tack! Och kan inte en kille ha en spidermanklänning? Om man gör den lite kortare att ha byxor under, kanske? Och inte prickigt foder?

KLOCKARBARN sa...

Klart tjejen ska ha spidermanklänning om hon gillar spiderman så mycket.

Doris Daisy sa...

Åh vilken fin! Sånt här 'unisex' (?) mode gillar jag! Att man ändå ser att det är en tjej och en klänning, men ändå inte... Jättefin!!

Carolina sa...

Superfin klänning. Gillar dina detaljerade beskrivningar starkt också!

Liksom sa...

Självklart, varför skulle inte en tjej kunna ha en spindelmannenklänning?! Gillar ditt tänk!

josephine sa...

oj vilken bra blogg jag hittade här hos dig.
jag länkar på studs från min egen blogg. är det inte ok så låt mig veta, här var ju så mycket matnyttigt att jag måste ju hitta hit igen.
från en annan nybörjare bakom maskinen

Thea sa...

Roligt att så många har samma inställning till kombinationen som jag!

Såklart du får länka Josephine; det är ju bara kul.

Sofia sa...

Läcker klänning min dotter skulle gärna ha en spindelmannen klänning eftersom hon på sin önskelista hade spindelmannen kalsonger.

Jes sa...

Vilken cool klänning, klart tjejer kan ha en spindelmankkläning!