tisdag 28 augusti 2007

Stoooor omlottbody

Är det någon mer än jag som tycker det är synd att det är svårt att hitta omlottbodies som är större än storlek 68? En omlottbody är ju verkligen det ultimata plagget när man har en slingrig liten parvel på skötbordet, som dessutom hatar att ta på sig kläder.

Jag rotade i mina gamla Ottobrenummer och kombinerade ihop bodyn i nummer 3/04 och omlottröjan i nr 5/06. Den varianten har jag gjort tidigare, men då i storlek 68. På New Conceptions finns en bra beskrivning på hur man enkelt gör den kombinationen.

Som sagt, den här gången blev det en större modell, eftersom min lilla tjej växer och växer. Jag borde vetat bättre än att ta storlek 80 i ett Ottobremönster - de brukar ju alltid vara stora. Nån som behöver en omlottbody till en tvååring?!
Stor eller ej, ungen växer väl i den förr eller senare! Mjuk och go blev den i alla fall, i den härliga bomullsjerseyn från Hilco, köpt hos Nea Nobelle. Mudden kommer från Jofotex om jag inte minns fel och girafftyget till applikationen är en sista snutt av min beställning från Reprodepot, som jag gjorde i våras. Giraffen fäste jag först med vliesofix och sicksackade sedan. Tror jag skulle ha gjort det lite tätare, men det kan man ju bättra på i efterhand.
När jag sydde kantbanden sydde jag först fast dem, utan att nåla först, med overlocken och sydde sen en söm med coverpro:n en halv cm innanför, för att få lite bredare kantning. Jag tog en tråd som hade samma färg som tyget, inte som kantbandet, eftersom den sömmen syns lite på avigan när man klippt bort överflödigt tyg. Här skulle man såklart haft en 5-trådig overlock med säkerhetssöm, men det har inte jag! Efter att jag vikt runt kantbandet nålade jag, pressade och sydde sen med en tvillingsöm på coverpro:n. Inser att jag skulle sträckt lite mer än jag gjorde...

10 kommentarer:

Doris Daisy sa...

Den är jättesnygg! Och tyget med girafferna är bara fööööör fint!

Botilda sa...

Du syr så himla fina saker!

L.A.WOMAN sa...

Ja, du syr verkligen jättefina saker!! En giraff i girafftyg var ju klockrent :-)

Carolina sa...

Superfin, kul med giraffen.

Ang screenramen, har jag testat den en gång och det gick inte så bra :(. Måste nog fräscha upp mina tryckkunskaper på ett eller annat sätt.

Maria sa...

Du gör så många fina saker att man får en hiskelig prestationsångest, eller om det är vanlig avundsjuka? : ) Jag vill ju oxå vara sådär flitig!
Har du förresten sett att du är "veckans goding" hos Kråksång & mamelucker?
http://kraximameluckerna.blogspot.com/

Thea sa...

Tack alla!
Carolina: Får se när jag får tid :-), skulle ju också vilja testa screentryck!

Maria: Ja, jag såg det!! Superkul, blev verkligen jätteglad!
Kram Thea

Jes sa...

Vilkn jättefin body, härliga färger!! Du är så duktig:) & har så härliga ideer.

Gekko sa...

Jättefin! Håller helt med om att det är tråkigt att det är svårt att få tag på stora omlottbodies. Min bror sålde tidigare, men de verkar inte ha nu tyvärr:-(
Jag skriver genast upp det på mina långa lista över saker jag vill sy när jag hinner...

Thea sa...

Ja, den listan är lååång! Trots att min tjej håller på att bli stor jagar jag det optimala omlottbodymönstet. Borde kanske rita av en Polarn-body. Försökte förut, men det gick sådär. Å andra sidan har man ju fått lite mer syvana nu. :-)

Florin sa...

Underbar!!! Du lyckas verkligen med dina appikationer!!! Jag är för feg för att prova, blir så arg och ledsen om jag inte blir nöjd....