tisdag 18 mars 2008

Ugglornas återkomst!

Äntligen, äntligen någon mer som har förstått att de gamla härliga trycken från 70-talet efterfrågas igen. Visst är det nästan för bra för att vara sant?! Först kaninerna och sen ugglor! Det här är ett gammalt fixtryck från nån gång i början på 70-talet (jag bar själv en tröja med detta tryck när jag var liten) som Jofotex har låtit trycka upp igen.

Tyget är på väg in nu i dagarna, förhoppningsvis innan påsk. Botten är naturvit interlocktrikå och trycket är i brunt, rött eller blått. Matchande tyg finns i enfärgat, randigt, muddväv, velour, manchester, sweat mm. Bara att frossa, med andra ord. Tur att barnbidraget har kommit till dess. :-)

Om man vill ha en provbit att klappa på kan man maila till johnny@jofotex.se. Som jag har förstått det kan de skicka tygerna om man vill beställa också. De stora kedjorna i all ära, men jag måste faktiskt ge en eloge till Jofotex. Det är så roligt med en tygaffär som är så engagerad i sina kunder som de. Alltid trevliga och hjälpsamma. Och sen är det väldigt roligt att de har tyger som man inte hittar på alla andra ställen. Och nu detta! Heja!!

41 kommentarer:

Cecilia sa...

Åh vad härligt, det vill jag ha :) Nu gladde du en sjuklings hostande hjärta.

Vet du vad det kommer att kosta?

Carolina sa...

Åhhh, vad fint!
Det vill jag också ha, undrar om jag inte beställde för många kaniner ;)

Thea sa...

Nej, för mycket kaniner kan det aldrig bli! Det finns plats för både och!

Jag vet inte priset än, men har frågat. Återkommer!

Botilda sa...

Hej uggla, tjena moss! Tack för bilder och information. Lyllos dej som redan fått klappa och sy i tyget! (Men hur går det här, jag skulle ju inte få köpa mer tyg nu?!)

Carolina sa...

Tack Thea! Det är sånt man behöver höra som tygsamlare. På Jofotex hemsida står det ju att man inte kan beställa provbitar, gör de undantag för detta tyget eller?

Thea sa...

Botilda: Jag har det inte ännu...bara bilden.

Carolina: Ja, det verkar så! De skrev att de håller på att klippa till provbitar av detta tyget just nu. Tror inte de har resurser att skicka prover på allt möjligt, bara, men detta är ju en speciell satsning på ett speciellt tyg. De har hjälpt mig förut och skickat när jag frågat om ett specifikt tyg.

Thea sa...

Förresten, Botilda, hur kan du lova något sådant?! Det är ju omöjligt att hålla!

Lisa sa...

Detta tyg skall mina tvillingar bära!!!! Vilken 70-talist minns inte det här???? Det har man ju liksom burit och burit... Vad roligt att mina barn också skall få göra det!!! Beställa, beställa......!!!!

Thea sa...

Ja, visst är det underbart!! Den gamla tröjan jag har kvar hade hål på nåt ställe och jag minns att jag sörjde att det inte går att köpa såna barnkläder idag. Men nu kan man sy egna istället!!!

Kaja sa...

Oj vad fint! Får försöka sitta på händerna för jag BEHÖVER verkligen inte mer tyg nu....

//Kaja

Thea sa...

Nu förstår jag inte???

malin sa...

Åh, det är ju underbart!!! Jag som precis tänkte lägga massa pengar på kaniner och velour... måste kanske omprioritera lite :)

Thea sa...

Prioritera INTE bort kaninerna i sånt fall! Velour går alltid att köpa ny, men kaniner och ugglor kan ta slut! Så tänker iaf jag!

malin sa...

Det har du en poäng i :) Då blir det kanske bara velour så att jag klarar av beställningarna, lagret kan ju faktiskt fyllas på lite senare! Åh så jag längtar efter att skattepengarna ska trilla in!!!

Thea sa...

Bara velour?! Var det inte den du skulle hoppa över?! :-D

Hiskon sa...

Å nej att jag såg det här! Hade också en sån tröja när jag var liten - i strl 86 eller nåt men jag hade den tills jag var 4-5 - superförkort och tajt men ändå jag älskade den!
Har mejlat jonny, hoppas de har godheten att skicka mig ngra metrar!

Carolina sa...

Nu har Johnny fått mail iaf. Ångest har jag, hur mycket ska man beställa?????????

Thea sa...

Tyvärr kommer inte tyget förrän efter påsk. Men den som väntar på något gott...

malin sa...

Ja, alltså, jag beställer kaniner och ugglor, men inte lika mycket velour som jag tänkt, utan bara så att jag klarar mej den närmsta tiden :) Jag är inte så galen att jag struntar i ugglor och kaniner ;)

Thea sa...

Tänkte väl! :-D

Anonym sa...

vilket coolt tyg! slängde oxå iväg ett mail till Johnny. detta tyg går ju bara inte att missa!

Karolina.http://esterochkonrad.blogg.se/ sa...

Ja, visst är de fina...ska visst komma i brunt ock blått också.Ska absolut köpa...de kommer att ha flera andra tyger i samma serie...jippi./Karolina

OttoPippi sa...

Nu har jag beställt :) :) :) :)

OttoPippi sa...

Måste också tillägga! Dom är ju så HIMLA trevliga på Jofotex och dom är väldigt glada över att dom har oss!!!

Unknown sa...

å va härligt retro!supefiin tröjja:)

Ellilo sa...

Härligt tyg och bra initiativ av Jofotex! Svårt att bestämma sig för färg bara ... En vill ha blått, en vill ha rött och en vill ha brunt i den här familjen!

Thea sa...

Vilken jätterush det har blivit för dem. Kul! De hade 200 m av varje färg ju, så det kanske snart är slut!

Priset är förresten 139 kr/m, har jag fått höra.

Lisa: Håller med, de är jättetrevliga. De har nog en rätt stor del i att jag blev så sybiten!

E.ko: Tyvärr är det då inte jag som sytt tröjan. Än. Men det lär bli både en och två och tre framöver! :-)

Mustardseed sa...

Åååh det tyget har jag på en gammal sjuttiströja från min egen barndom, som båda mina döttrar haft, kolla här: http://denmodernafamiljen.blogspot.com/2008/02/dagens-outfit-eller-dagens-pyssel-eller.html

Thea sa...

Ja!!! Och jag hade den i orange! Nå vet jag hade den i gult. I brunt hade jag inte sett den innan. Vilken fin liten bebbe i nya muddisar! :-)

rino sa...

å, måste köpa!!! jag hade också som liten, en röd och en blå (bild på http://rinosyr.wordpress.com/2007/09/07/ateranvanda-ugglor/). Småfolk har ju samma ugglor på tröjor, men motivet kanske inte är skyddat (eller hur det nu funkar)?

Dr. Gill sa...

Åååååå! Jeg også vil ha ugler!! Utrolig stilig! Håper de kan sende til Norge.... :)

Thea sa...

Maila och kolla. Annars kanske nån svensk bloggare kan hjälpa dig...

gosi sa...

Shit, vilket underbart tyg...ska bara haaa!

OttoPippi sa...

Och vet ni vad?? Om man förbeställer får man 10% på priset :). Jag kunde inte hålla mig utan var tvungen att ha alla tre färgsättningar :) :) Sedan skall jag även dit och frossa veckan efter uggletyget släpps!
(Och - det är jag som är Lisa, fast med nytt namn då jag skaffat blogg :))

Anonym sa...

Jippiii...nu har jag oxå beställt :-)
Kan knappt vänta. Tyvärr kunde jag inte riktigt beställa så mkt man hade önskat....lite skralt i kassan nu när man är student :-(

Fiffiluren sa...

Tack för info! Det blir nog till att åka ner efter påsk o om det är bra vägar, har lagt på sommardäcken så här lagom till vintern *haha*

Vindling sa...

Underbart tyg. Har förhandsbokat ett par meter. :)

Tanjis sa...

Åh, va fint! Nu blev jag också sugen på att beställa lite tyg. Jag är ju dessvärre nybörjare på att sy så risken är väl att jag sabbar allt tyg jag beställer! Men då blir det ialla fall snygga förstörda kläder...............hi,hi.
Det kan det vara värt!

Hello sa...

Men åh, vad roligt! Sån tröja hade jag också!

SNUX sa...

Jofotex til Norge!! Nå!! :)

vouffen sa...

Hej!
Vilka söta ugglor! Beställde genast några meter :) !