tisdag 30 september 2008

Byxor x 2


Idag är en speciell dag. Dels är sommaren definitivt slut. Den vackra brittsommaren är till ända och höstregnet har kommit. Dels är det min allra sista mammalediga dag idag. Jag och maken har saxat under september, men nu tar han över helt. Det känns väldigt roligt för hans och tjejernas skull, men lite vemodigt för mig! Och dels har jag sytt klart två par byxor som jag inte sytt förut.

Det första av de två paren är ett par bruna retrobrallor med mudd. Det är första gången jag syr dem med mudd, men jag gillar dem väldigt mycket så också. Just att de är så utställda gör att det blir så fint pös. Jag tror att det var hos Gekko jag såg dem så första gången.

Det andra paret är ett par muddbyxor i tunt demintyg. Fickorna fram och bak är i bomullstyg med Blixten McQueen på och mudden är i matchande röd färg.

Mönster:
Eget till retrobyxorna och modifierat Börnetöj 4-7 år för muddbyxorna. Fickorna har jag ritat själv.

Material:
Velour från Nea Nobelle
Brun och röd Stretchjersey från Stoff och Stil till kantband och muddar
Tunt denimtyg från Ohlssons tyger
Biltyg från...minns faktiskt inte!

Bäst just nu:
Jag kan inte annat än att säga de bruna retrobrallorna. Jag gillar dem verkligen i helbrunt!
Sen är det väldigt roligt att få sy varsitt par byxor till två syskon så här. Hoppas verkligen att byxorna uppskattas och att de blev som det var tänkt.

Sämst just nu:
Det är alltid lite läskigt att sy något som man bara har beskrivit i huvudet. Då vet man ju inte om det motsvarar beställarens förväntningar. Men jag HOPPAS att det var såhär hon ville ha muddisarna. Jag kunde i alla fall konstatera att de passar i storlek 116 - smygprovade på dottern!

8 kommentarer:

Jes sa...

Gillar oxå retrobrallan med mudd ;:) Jättefint i brunt!!!

Unknown sa...

Hej och tack för en superinspirerande blogg.

Fullkomligt älskar retrobrallan och vill verkligen sy en liknande. Vet att det är ditt eget mönster men tror du att det finns att få tag på liknande? Vart i sånt fall???

Tack på förhand

Thea sa...

Evelina - stort tack! Jag har inte sett mönstret någonstans så jag kan tyvärr inte hjälpa dig där. Jag hjälper jättegärna till annars, men just det mönstret håller jag väldigt hårt i. :-)

skrotis sa...

Jättefina byxor! Tycker nog också att retrobrallorna är finast.. Jag har precis startat en egen syblogg, och hoppas att det är ok att jag lägger upp dig som en blogfavorit? Du har varit en stor källa till inspiration för mig.

Thea sa...

Skrotis - tack!! Och såklart det är ok att länka!

LinSar sa...

Snygga byxor.

Gekko sa...

Båda paren var ju riktigt snygga, som vanligt i din blogg:-)
Jag förstår att det är en speciell dag för dig, hoppas det blir en bra höst ändå! :-)
Kram!

Thea sa...

Tack Gekko!!