fredag 15 februari 2013

Body till liten

 
Det blir alltmer sällan jag får glädjen att sy såna här små pytteplagg.  Det är lite synd, för det är så mysigt och så alldeles speciellt att veta att den kommer att användas av en helt ny liten människa. Den här lilla bodyn i storlek 56 är en present till JNY-Jennys nyfödde lille son.  Stort grattis, Jenny! 
 
Som många vet designar ju Jenny en massa fina tyger, vilket inte gör det helt lätt att välja material till ett plagg till hennes barn.  Jag kan ju inte gärna sy i hennes egna tyger?  Men jag tänkte att hon kanske inte har detta fina djurtyg i mörkturkos (eller kanske snarare petrol?) från Liandlo
 
Till det tyget valde jag mörkbruna kantband och hade egentligen tänkt ha mörkbruna täcksömmar till, men så var maskinen trädd med mörkorange och det slog mig hur snyggt det borde bli ihop med det turkosa och bruna.  Jag funderade på vad Jenny skulle gilla och bestämde mig för att köra på orange.  Jenny är ingen fegis, hon gillar färg!
 
Jag gillar mitt bodymönster, men jag tänker att jag skulle vilja få det att smita in runt rumopan bak lite mer.  Kanske genom att sy i en rynktråd i böjen?  Eller att ta mer töjbart kantband än interlock?  Så att man kan dra i det ordentligt i svängen. Eller...Har ni några tips? 
 
Mönster:
Eget. strl 56
 
Material:
Jersey i bmull/lycra från Liandlo.
Tunn interlock till kantband.
 
Bäst just nu:
Jag fick se en bild på lillkillen i bodyn. Såååå fin!  Då blir man lite bebissjuk. :-)
 
Sämst just nu:
Tvåårstrotsig lillebror i kombination med sjuk lillasyster är jobbigt.  Skulle behöva spralla av sonen duktiga tag, men det är ju lite svårt nu.

15 kommentarer:

od Andulky sa...

Så fin!!

Linnéa sa...

Snygg!

Anonym sa...

Superfin!

Kram från
Syjunte-Camilla

Anonym sa...

Aha, är syjunte-Camilla här och smyger! Så trevligt! :-)
//Thea

ekåå sa...

Åh så fin! Trevligt att träffas i dag förresten :)

Anonym sa...

Tack! Ja, det var verkligen jätteroligt! :-) Kul att du kom förbi och sa hej!
//Thea

♥ Sojka ♥ sa...

Jättefin! :)

Lotta sa...

Ibland höjer jag diffen rejält när jag kantar sidorna på bakflärpen, då drar det ihop sig rätt bra (kantar med interlock). Men det har du kanske redan testat? En del köpebodysar har ju en liten resårtråd isydd men jag försöker komma undan alla såna extra moment! :)

Unknown sa...

Framilonband kanske?

Thea sa...

Tack för tipsen!
Elin: Ja, kanske en bit resår eller framilonband kunde vara något...

Lotta:
Får inte du hoppstygn när du ändrar på diffen mitt i en söm? Det är jag så rädd att få.

Åsa Tidqvist sa...

ah! så sjukt fin! jag är så avis på din täcksömsmaskin...!

Lotta sa...

Jag har inte haft problem med hoppstygn när jag ändrat diffen mitt i! Men så verkar min maskin vara rätt väluppfostrad, får sällan hoppstygn alls (eller fick, för nu har min maskin blivit knäpp - men det är en annan historia)!

Däremot så blir stygnen längre med högre diff, plus att nålarna träffar bandet lite mer åt höger när jag höjer diffen och den visuella skillnaden mitt i en söm stör mig lite..

Thea sa...

Oj, Lotta, jag såg inte ditt svar förrän nu. Tack snälla! Jag måste testa det. Och hehe, jag stör mig lite på såna småsaker jag också! ;-)

Lotta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lotta sa...

Trodde jag svarat men blev väl avbruten av valfritt barn... Jo, man borde väl tysta den där perfektionisten inombords! Hoppas du får till något bra!