måndag 18 februari 2013

Bytt är bytt!


 
Känner ni igen jackan?  Jag sydde nämligen en likadan fast i blått i höstas.  När jag bloggade om den fick jag en fråga från Karinottilia  om jag kunde tänka mig att sy en till hennes dotter som ville ha exakt en sån i samma storlek!  Tyget hade hon redan köpt, så det gällde bara att matcha med lämplig dragkedja och muddar. 
 
Det är egentligen bara två detaljer som är pilliga med en sån här jacka och det är dragkedjan och insidan av kragsömmen; om man vill avsluta den snyggt.  Till min hjälp när jag syr i blixtlåset har jag formband som jag stryker fast på kanten som blixtlåset ska sys fast på.  Hur jag går tillväga när jag syr kragen beskriver jag i det här inlägget.  På den här modellen är kragen dock helt rak; som en rektangel man viker dubbel.
 
Jag brukar inte ta på mig såna här uppdrag speciellt ofta, men det var något med det hela som gjorde att jag hoppade på det i alla fall.  Vi gjorde ett litet byte, Karinottilia och jag, och så nu till Syfestivalen var jackan färdig för överlämnande. Jag hoppas den blir uppskattad!
 
Mönster:
Eget, strl 140
 
Material:
Mjuk fleece från Tygpyssling.  Även mudden och dragkedjan kommer därifrån (Tack för hjälpen, Alexandra på Tygpyssling!)
 
Bäst just nu:
Efter en helg på Syfestivalen känner jag mig full av energi och inspiration och är mer tålmodig mot mina barn än jag var innan jag åkte (maken brukar jag vara rätt tålmodig mot ändå, han testar liksom inte mina nerver på samma sätt som de övriga familjemedlemmarna!) Tänk att man kan bli piggare av att vara instängd i en mässlokal utan dagsljus i två dagar?!
 
Sämst just nu:

Puh, det är alltid med viss ångest jag överlämnar beställda alster till någon; speciellt någon som är så duktig på att sy! ;-)

8 kommentarer:

Jes sa...

Vilken, fin, tyget är verkligen härligt, önskar att jag hade köpt lite. Och byten är ju alltid kul :) Klart hon blir supernöjd

Karin sa...

Den blev verkligen så fin! Idag fick skruttan sin fleece och den var helt perfekt. Hon ville inte ta av sig den när vi kom in :)
Du är så himla bra på att sy och det var så skönt att slippa slita mitt hår över mönsterpassning och dragkedjor... Tack igen!

Anonym sa...

Puh, det var rolig läsning! Tack! Så kul att den passade. Jag förstår om hon inte vill ta av den; den fleecen är så sjukt mjuk. Mina tjejer tycker det är som att ha på sig ett gosedjur! :-)
Kram Thea

Anonym sa...

Tänk att jag aldrig fick känt på jackan då! Den ser jättesnygg ut! Tack för ditt fantastiska jobb under Syfestivalen, jag är sååååå glad för att få ha dig i montern! :)

Susanna sa...

supersnygg! :)

Cosy Costumes sa...

Snygg!

Ugglan sa...

Jättefin!

Linda sa...

Åh helt underbar....Vilken lyckost!!
// Linda