onsdag 20 februari 2013

CatwalkÅåååååååååhhhh!
Jag tror säkert ni kunde höra lillasysters lyckosuck ändå till er, om ni lyssnade noga.  Det här var den vackraste tröja hon hade sett i hela sitt liv!  Det var ju roligt. :-)

Äntligen har jag använt min Silhouette Cameo igen.  Jag gjorde två tröjor innan jul, men sen krävdes lite utökade färdigheter. Idén till det här trycket har jag haft länge i huvudet, men först var jag tvungen att lära mig Adobe illustrator.  Trycket är nämligen först ritat i Illustrator (jag laddade ned test versionen och laborerade med den) och sedan importerat till programmet som hör till Cameon.  Sedan skar jag ut det på glittrigt transferpapper.  Det blev lite coolt i glitter, tycker jag.  Det fuchsiafärgade campantyget från Tygpyssling hade jag egentligen tänkt till något annat men när jag såg hur fint det blev ihop med katterna fick den andra idén stryka på foten.

Om jag fick önska tre saker som hade kunnat bli ännu bättre hade jag först önskat att jag hade en tråd i exakt samma nyans som tyget.  Den jag använda var aningen mörkare, och syperfektionisten inom mig gillar när sömmen på kantbandet smälter in i tyget.  Efter det hade jag ösnkat att rullen med broderitråden varit upplindad på något annat sätt.  Som det var nu spände den på något annat sätt än de andra trådarna vilket gjorde att spridararmen tappade tråden och topcoversömmen gjord hoppstygn.  Jag fick repa upp den tre gånger och sedan sy jättelångsamt. Den sista önskningen hade använts till att önska att jag inte glömt att sy fast namnlappen.  Nu sydde jag den bak i nacken istället, för jag tyckte den hade stulit uppmärksamheten från katterna annars.

Mönster:
Ottobre creative 301, strl 122

Material:
Fuchsiafärgad campan från Tygpyssling.

Bäst just nu:
Lillasysters förtjusning!

Sämst just nu:
Att lillasysters förtjusning kan vara precis lika bortglömd femton sekunder senare...

12 kommentarer:

od Andulky sa...

Grymt snygg!!

Ugglan sa...

Jättefin, jag hörde lyckosucken hit till Uppsala tror jag...

Hur tycker du förresten att cameotrycken håller i tvätten, spricker de och bleks och har sig eller är de så perfekta som man gärna vill tro?

Linnéa sa...

Åh vilka fina katter!

Gelememos sa...

Vilket häftigt tryck!

Anonym sa...

Jag tycker själva trycket verkar håla bra, men eftersom jag bara stryker fast med vanligt strykjärn kan det börja lossna lite i kanterna efter ett tag. Men då ligger man bara på ett bakplåstpapper på och stryker fast det igen.
//Thea

lavendia sa...

Inte konstigt att hon suckade av lycka. Jättefint!

Ugglan sa...

Thea:
Aah så praktiskt. Är det tänkt att man ska ha något mer raffinerat system för påpressning än ett strykjärn alltså...

Känns som om jag måste investera litegranna igen. Typiskt! :-)

Anonym sa...

Man kan ha nån sån transferpress. Men de är väldigt dyra; >10'.
//Thea

Ugglan sa...

Thea:
Och vips känner jag att ett strykjärn fungerar alldeles ypperligt...

Roligare kan man ju ha för 10k.

Anonym sa...

Eller hur?!! :-)

YozZe sa...

Härligt tryck! Och härlig blogg du har, brukar vara här och kika men har aldrig lämnat någon kommentar.
Är det tryckmaterial från glada grodan? Tyckte det såg ut som det de har och har funderat på om det fungerar lika bra som silhouettes egna!? Väldigt rolig maskin för övrigt!! :)

Anonym sa...

Ja, det är Glada Grodans. Märker ingen skillnad mot den andra.
//Thea