onsdag 19 september 2007

Ett litet konstverk!

Jag har fått en del frågor hur jag hinner med att sy så mycket. Ett svar på den frågan skulle kunna vara att det gäller att se till att de yngre familjemedlemmarna är sysselsatta (maken klarar sig för det mesta själv :-)). Och klipper mamma i tyg så vill 3½-åringen göra detsamma. "Visst, visst, här har du en sax och en liten bit tyg, var försiktig med saxen bara." Det är kul att klippa i tyg. Ett litet tag. Sen bråkar allt. Eller så vill man ha en lika stor bit som mamma att klippa i.
Då kom jag på idén att tejpa upp dubbelhäftande tejp eller fotomonteringstejp (finns på Panduro och ser ut som en sån där tippex-mus - jättebehändigt) på vanligt papper. Sen drygade jag ut de tygbitar som redan klippts till så att det fanns en skål med blandade material och färger (små restbitar är ju ingen bristvara direkt...). Sen var det bara för dottern att börja skapa. Och se så fint det blev! (och mamma fick klippa till ett par byxor till!)

8 kommentarer:

Jes sa...

Det är ju alltid roligare att skapa tillsammans med någon :) & pyssla och få tid med familjen sammtidigt är ju bara ett plus i kanten. Ska komma i håg detta Tips när K blir saxmogen, nu kan han ju leka med mina garnnystan och "hjälpa" mamma vika i hop tyger i fina högar så länge:)Så kan jag pyssla lite.

Thea sa...

Ja, saxar är lite farliga. Minns att min äldsta råkade klippa sönder den första tröja jag sytt första gången hon hade den... :-( Så kan det gå!

Tack för dina kommentarer, även när det inte är så spaciga grejer som visas. Jag blir så glad för lite småprat!

KLOCKARBARN sa...

Jag upptäckte ett litet kortare parti i håret igår. Måste ha skett en liten frisörstund senast hon hade sax i handen ;-)
En annan gång klippte hon av midjesnöret på byxorna hon hade på sig. Hoppsan.

Thea sa...

Ups!
Men du fick säkert nåt skoj gjort medan hon klippte håret, eller?! :-)

Carolina sa...

Smarta du. Fint konstverk.

Jag borde inte sitta här framför datorn, utan gå och klippa till ett par muddisar i storlek 50. Lilltjejen har inga passande byxor för tillfället ;)

Thea sa...

Visst är det "trist" när de inte har några passande kläder? Hehe!

Gekko sa...

Så fint! Det hänger väl redan på väggen som det konstverk det är hoppas jag!

Thea sa...

Nja, om jag säger så så har jag en del att välja på! :-) Men det borde definitivt hängas upp!