måndag 17 september 2007

Utställda byxor i mjukt tyg

Som jag har jagat ett mönster på utställda byxor i trikåmaterial! Äntligen, äntligen hittade jag ett mönster i Ottobre 2/2000. Tack Ottobre för hjälpen! Jag ändrade mönstret lite och sydde en kanal för resåren istället för att sy fast den direkt. Jag har nån slags fobi för fastsydda resårer, fast jag i ärlighetens namn aldrig har sprättat och bytt nån någon gång!

Byxorna är sydda i ett lite tunnare sweattyg från Hilco; köpt från Michas Stoffecke. Måste verkligen lobba för dem! OK, priserna är lite höga, men kvalitet måste ju få kosta? Alla tygerna jag köpte är helt underbara... (ja, man lär köpa några stycken när man ändå håller på, eller gå ihop med någon, för frakten kostar 20 Euro)

Att göra nästa gång: Då ska jag nog bredda mönstret nån cm och sy in dem upptill. Modellen är lite som utställda tights och jag har en rätt knubbig ung dam! Sen måste jag komma ihåg att fålla innan jag syr ihop byxorna. Kanske lite fusk, men då slipper man fästa coverprotrådarna.

Bäst just nu: Mina nya tyger! Jag går och klappar på dem hela tiden och gör upp drömmar för vad jag ska använda dem till...

Sämst just nu: Att jag hade lite bråttom när jag sydde byxorna, så att jag sydde lite utanför i fållen... Sen är det ju rätt trist att fästa coverprotrådar...

7 kommentarer:

Jes sa...

Vilka härliga röda byxor, lilla damen kommer stortrivas i dem. Sitter här med min kopp kaffe och frukost macka på jobbet :) och går igenom bloggarna .

Thea sa...

Det låter som ett väldigt mysigt sätt att inleda dagen :-)

Anki på sytt.blogg.se sa...

Snygga, jag har oxå köpt tyger därifrån, och visst kostar det men vilka underbara tyger!

Thea sa...

Ja, jag är helt såld!!

Gekko sa...

Jättesnygga! Tyget ser underbart ut! Är grymt sugen på att beställa lite tyger från Michas också, Jny var så snäll att skicka lite tygprover till mig och nu är jag fast! Är tyget i bakgrunnen därifrån?
Tack för att du sa till om saknande bilder i min blgog förresten!

Thea sa...

Ja, köper du från Michas kommer du inte bli besviken! Hade du bott i närheten hade vi kunnat köpa ihop, men du kanske kan slå dig ihop med Jes, för ni ses väl ibland?
Tyget i bakgrunden är från Jofotex. Om du vill kan jag köpa lite åt dig om det finns kvar nästa gång jag kommer dit?

Gekko sa...

Åh, vill du köpa lite av det så skulle jag bli överglad! Om det finns kvar vill säga... Jag har aldrig varit där och nu känns det inte som att det blir flera utflykter på ett bra tag. Blir nog sjukskriven snart och sen är det bara att vänta på bebben. Inskränkt liv!