onsdag 5 september 2007

Manchestermuddisar

De växer... Byxor har blivit en bristvara i lilltjejens garderob, trots mitt ihärdiga knåpande. Jag letade runt lite bland favorittygerna och hittade den mjuka, bruna manchestern som jag hade till manchesterklänningen. Den, tillsammans med den sista biten av min bruna muddväv (väntar på ny från Stoff & Stil - hoppas den är lika bra), blev dessa manchestermuddisar. Jag gillar verkligen muddbyxor. De är mjuka och bekväma, sitter bra och är dessutom snygga.

Mönstret är detsamma som till dessa och dessa - Ottobre 5/2006. Även om mönstret är avsett för stretch tycker jag att det går bra att använda även vävda tyger. Testade även på linnebyxorna i somras, men då utan mudd nedtill.

13 kommentarer:

Jes sa...

Vilka härliga höstbyxor, gillar verklign ditt bruna manchester tyg.

Florin sa...

Jätte fina!!!

Jag kan köpa och skicka brun mudd till dig annars. Bara att hojta om du vill att jag skckar prover, finns två varianter att välja på.

Thea sa...

Å tack snälla Florin! Jag väntar och kollan om S&S:s mudd blev bra. Annars hör jag av mig direkt! Tror inte jag kan leva utan brun muddväv :-) Superbussigt av dig!

Gekko sa...

Jättesköna! Och man får ju verkligen en härlig höstkänsla av din bild!
Jag vill också beställa tyger från S&S men tänkte vänta till nya katalogen kommer. Jag har brun muddväv från S&S, tog fram den igår och kände att det är rätt så mycket grått i den. Den är snygg men inte brunbrun om du förstår vad jag menar...

Thea sa...

Katalogen kom idag!
Jag orkade inte vänta tills den kom och så tänkte jag att det bergis skulle ta extra lång tid när alla andra skulle beställa också.
Det gör inget om muddväven är lite grå-brun. Den får duga gott i väntan på brun-brun! :-)

Gekko sa...

Å vad avis jag blir på andra som fått katalogen, håller tummarna för att jag får den imorgon så jag har den till helgen!! Jag har förresten skickat ett mail till dig!

Thea sa...

Ska genast kolla mailen!

Anki på sytt.blogg.se sa...

Snygga byxor och snygg bild!
Nu skulle jag oxå vilja ha lite manchester :)

Thea sa...

Oj, DET var en komplimang! Att få höra från dig, Anki, att det var en snygg bild! Faktum är att jag också tycker att det är jättekul att fota. Dessvärre har jag ingen vidare bra kamera, så jag får vänta på dagsljus och begränsa mina utsvävningar. En bättre står på önskelistan...

Carolina sa...

Jättefina byxor!
Har visst missat att kommentera det tidigare.

Måste fråga dig något helt annat. Hur gör du när du avslutar en söm mitt på tyget med Coverpron? När jag gör det måste jag slita ut tyget med våld varpå stygnen drar ihop sig och det blir fult. När jag väl fått ut tyget så är det dessutom dubbla nåltrådar på undersidan, jätteirriterande. Har du varit med om nåt liknande?

Thea sa...

Carolina, ja, jag har gått igenom exakt samma sak som du! Du kanske redan har klurat ut hur man gör, nämligen att man lyfter pressarfoten och vrider handhjulet bakåt för att få trådspänningen att släppa. Att inte få sömmen att repa upp sig är lite klurigt. Jag har inte riktigt fått bukt med det än, men försöker dy i samma stygn innan jag slutar, tar en synål och drar ned stygnen på baksidan och knyter. Kolla på sidan Debbie´s Coverstitch (länk finns på min blogg), sär finne ett gäng bra tips, bla på hur man fäster, men jag har inte hunnit ta till mig det än! Lycka till! Och hojta gärna till om du kommer på något smart.

Carolina sa...

Det blev faktiskt lite bättre då jag gjorde så som det står på Debbies sida, dvs höjde pressarfoten drog fram trådarna klippte av dem och sedan drog bak.

Gjorde faktiskt jättefina stickningar på en kjol nu ikväll. Kanske att jag snart börjar tycka om denna maskinen också.

Thea sa...

Jag vet hur du känner! Jag skrev om det när jag just fått hem min maskin...man längtar och längtar och sen blir man lite besviken fast man vet att det kommer att bli bra. Och det blir det!

Ska genast in på din blogg och kika på kjolen :-)