fredag 28 september 2007

Vändbar klänning i frotté och trikå

Ibland blir allt bara fel. Idén var bra, tyckte jag. Tygerna helt underbara; frottén från Hilco, köpt hos Michas Stoffecke, och trikån med stjärnor från Jofotex. Mönstret, avritat av en älskad vändbar klänning från Polarn, blev bra. Och klänningen ser helt OK ut på bild.

Ändå är jag inte nöjd. Fram till att jag klippt ut och sytt ihop respektive klänning gick allt bra. Jag hade då i och för sig inte kommit på att min idé att göra "foderklänningen", den av stjärntyget, lite mindre inte var så bra när man skulle ha stjärnorna utåt och en bylsig klänning i frotté inåt. Det blev knöligt åt det hållet. Men glatt oviss om detta fållade jag de båda klänningarna och tråcklade ihop ärmhål och hals. Sen skulle jag bara kanta lite snabbt med coverpron och allt skulle vara klart. HAHA! Jag höll på i närmare två timmar, körde upp typ tre meter kantremsa och fick ändå inte remsan att bli rätt. Tråden gick av, tog slut två cm från slutet, gick av igen, tog slut igen... Till slut gick jag och lade mig, alldeles för sent och sk*tförbannad!

Idag struntade jag i kantningsfoten och sydde utan den. Jag försökte vika in kanten så att det skulle bli snyggt från båda håll, men det blev sådär. Sydde de sömmarna med coverpron, för det blir ändå snyggast på båda sidorna. Ja, det är helt enkelt så att jag inte är någon hejare på att kanta på det här viset. På något ställe täckte inte sömmen invikningen, så det får jag fixa för hand. Ikväll orkar jag inte. Jag tänker sura!
Ja, jag hoppas att jag, när den värsta irritationen har lagt sig, kan tycka att den blev rätt OK ändå. Hade jag lagt ned lite mindre tid hade jag kanske inte varit lika missnöjd. Måste sy nåt enkelt snart så att jag får upp självförtroendet! :-)

Bäst just nu:
Att jag har mer av stjärntyget.

Sämst just nu:
Att jag inte har mer av frottén. Jag köpte lite för att kolla kvalitén (toppen, såklart!).
Att bandkantaren krånglar.
Att det inte går att sätta några spolarrullar på trådhållarna på Coverpron. Väldigt irriterande när man inte har så många rullar med samma färg!

26 kommentarer:

Cecilia sa...

Usch, låter som en jobbig kväll :/ Fin är klänningen i alla fall. Grön är en sån underbar färg. Fint med stjärnorna också.

Kantning är inte min grej heller, men det är väl bara till att öva istället. Trist, men sant..

malin sa...

om det kan vara till någon tröst så ser den i ala fall skitsnygg ut! Frotten och stjärntyget passar pupersnyggt ihop!

Nikka sa...

Oj, stjärnorna! Köpt nyligen eller? Fanns det i andra färger? Jag kanske borde åka dit snart igen (fast jag har fullt i skåpen...)

Och som andra sagt, på bild ser den iaf jättefin ut!

Thea sa...

Tack för era tröstande ord! Den får ligga till sig ett tag så ska jag kika på den igen. Kanske blev det inte så illa som det kändes då... :-)

Stjärntyget köpte jag för ca tre veckor sen. Tyvärr var det enda färgen som fanns.

Anonym sa...

Den är jättefin i vilket fall. Titta på denom nån vecka så ser du det också.
/klockarbarn

Carolina sa...

Ser jättefin ut på bild iaf. Kantning är inte lätt ;(

Snux sa...

Å, utrolig fin frotté! Jeg er jo så glad i grønt! Jeg må stikke innom den der nettsiden til stoffecke. Har du god erfaring i å bestille derfra? Jeg er ikke sånn innmari god i tysk, det hadde kanskje vært en fordel. :)

Synes du er tøff som gidder å sy kantbånd. Jeg dropper det alltid:).

Thea sa...

Jag har jättebra erfarenhet från Michas. Dessutom är Britta som jobbar där norska, så du lär inte ha några kommunikationsproblem! Maila henne på britta@schoenenborn.com om du vill!

Tar man det bara lugnt och gör rätt från början brukar kantningen gå bra. Nu sydde jag fast den från rätan först och då blev allt lite galet!

Systickan sa...

Jättefin. Gillar stjärntyget!!!

Snux sa...

Å, så bra! Da kan jeg maile henne og spørre. :)

Jes sa...

Klänningen är kanon fin, Jag måste bara köpa frotte därifrån, har de bara enfärgat eller har de även mönstrad frotte?

Thea sa...

Mmm, gillar också stjärntyget, Systickan! Du får köpa på dig lite nästa gång du är på Jofotex, för visst brukade du också handla där? Och frottén, Jes! Den är SÅ mjuk och mysig. Och rätt tjock, ska man veta (inte jättetjock, men ändå). Förut hade de sommarfrotté också. Tyvärr verkar de inte ha mycket mönstrat just nu. Då får man fodra med mönstrade tyger istället! :-)

Kör hårt, Snux!

Lucia sa...

Jättesnygg och mysig klänning men jag skulle vilja komma på ett sätt att göra den vändbar utan att ha kantband.
Overlockkursen är verkade bara vara husqvarn, tyvärr. Alla på kursen hade olika typer av samma maskin och ledaren är expert på just Huskvarna maskiner.

Gekko sa...

Den blev ju himla fin tycker jag då! Gör som de andra redan sagt, låt den ligga till sig några dagar och funkar inte det så testa att sy in frottédelen lite kanske? Eller skicka den till mig så lovar jag att den blir använd;-)

Thea sa...

Lucia: Här finns en jättebra beskrivning: http://www.sysidan.se/forum/showthread.php?s=&threadid=10265

Tack Gekko för din uppmuntrán. Ska nog sy in den älite. Och kantbanden var väl OK, men inte enligt mina högt ställda krav! :-D Får se om jag får ändan ur - annars kommer den på posten! :-)

Cecilia sa...

Glömde fråga tidigare, är det vinterfrottén från Michas som du köpt till det här projektet? Kommer du ihåg vad det gröna hette?

Thea sa...

Cecilia: Den heter Sweat-Frottee mittel-dunkelgrün hos Michas. Vet inte om du blev klokare av det!

Cecilia sa...

Tack! Den verkar inte finnas just nu men jag får kika igen.

Vet du förresten vad velour heter på tyska? :D

Snux sa...

Æsj, nå husker jeg hvorfor jeg ikke har bestilt noe fra Stoffecke før, det er fordi de ikke har Norwegen som send-til-mulighet på nettsiden sin. Bare sverige og danmark og nederland! Trasig!

Snux sa...

De har selvfølgelig andre land også, men altså ikke Norge. Sikkert fordi vi ikke er med i EU. Tror jammen jeg må sende Britta en mail!.

Thea sa...

Nej, just den fanns visst inte längre. Attans att jag inte köpte mer! Men det fanns andra färger, såg du det?

Velour hetter Nicky-velour hos Michas.

Ha det gott!

Thea sa...

Snux, det var väl konstigt! Kolla med Birgitta. Annars får du väl gå ihop med någon. Jag kanske kan hjälpa dig nästa gång jag beställer.

Cecilia sa...

Ja huva, jag såg att det fanns massor av fina färger. Tur mannen i huset inte vet om riktigt hur mycket tyger man köper på sig :D

Thea sa...

Haha, håller helt med! :-D

Snux sa...

Ahh, det var snillt, kanskje det:)? Jeg må uansett vente litt til jeg har opphevet innkjøpsstoppet mitt. :)

carina sa...

som sagt, klänningen är jättefin det är nog bara du som stör dig på missarna. Men visst blir man grinig när saker går fel!