söndag 30 september 2007

Lektäcke till liten E
Så har jag då äntligen fått träffa henne, mina vänners lilla dotter E. Så fin hon är! Tyvärr har sjukdomar och annat hindrat mig från att få se underverket tidigare.

Som välkommen-till-världen-present fick hon spindelmannenklänningen i storlek 50/56 som jag sydde förut. Dessutom hade jag sytt detta lektäcke till henne. Jag gjorde ett annat till min egen yngsta och har använt det varje dag sen hon var ett par veckor gammal. Hoppas att lilla E kan få användning för sitt.

Täcket är sytt i 16 st 25*25 cm stora rutor i fleecetyg, så det färdiga täcket mäter ca 1*1 m. På varannan ruta har jag sytt på en applikation i fleece. Dem har jag designat själv :-). För att sy på en applikation av fleece i fleecetyg behövs varken vlieseline eller lösrivbart mellanlägg. Det är bara att nåla fast med ett par nålar, välja en lagom tät sicksack och gasa. Täcket är vadderat med vadd och har baksida i bomullstyg med smala gula och vita ränder. Beskrivning på hur jag gjorde finns här. Något jag gjort bättre än förra gången var att använda extra långa knappnålar istället för säkerhetnålar. Går mycket snabbare! Dessutom sydde jag med "osynlig" tråd denna gång. Då syns eventuella ställen där lapparna inte går helt kant-i-kant inte lika väl.

Jag inser nu att det är ett år sen jag sydde mitt eget...jösses vad fort tiden går!

12 kommentarer:

Maria sa...

Underbart, välsytt täcke i härliga färger! Vad varje bäbis behöver! :)

sarah lc sa...

vilka härliga färger! riktigt riktigt fint. ser ut att vara ett mysigt täcke att gosa på.

Florin sa...

Jätte gulligt täcke!!!!

Hanna sa...

Jättefint! Du är så otroligt produktiv!

Gekko sa...

Jättesnyggt! Smart att sy i appliaktioner och allt i fleece!

Thea sa...

Tack alla för snälla kommentarer! :-)

Jes sa...

Vilket fint täcke, Fleece är ju toppen i filtar. var det pilligt att sy ditt applikationerna. Har skickat ett mail till dig, vet inte hur ofta du kollar den så jag tänkte att jag nämner det här :)

Thea sa...

Nej, det var faktiskt inte så pilligt. OK, lite pyssel är det ju, men det var inget som krånglade iom att fleecelagrena ligger still på varandra. Så om man jämfär med andra applikationer var det otroligt mycket enklare. Svårt att misslyckas, men det tar lite tid att sicksacka varenda litet skrymsle! Och till lektäcke blir det faktiskt väldigt bra. Jag har gjort fem såna totalt, behållt ett och gett bort fyra. Alla har varit väldigt uppskattade.

Carolina sa...

Jättefint!
Förstår om täckena varit upskattade ;)

Sica sa...

Hej!
Jag ville bara säga att jag tycker att du har en mycket bra sida. Så undrar jag om det är okej att jag länkar dig i min blogg, då jag funnit inspiration hos dig! Tack. Jessica

Thea sa...

Såklart! Jätteroligt. Ska genast titta in på din sida!

J@ne sa...

Så nydelig leketeppe! :)