tisdag 11 september 2007

Muddjeans


Det är mycket "mudd-" just nu...

Men det är ju så himla praktiskt!!! Inget skav, mjuka, lätta att ta på. Och de är enkla att sy och går att variera i det oändliga. Senaste bidraget till samlingen är dessa muddjeans. Mönstret är samma gamla vanliga, från Ottobre 5/2006, fast med mudd på benen också.div>Fickorna ritade jag själv och sydde på innan jag sydde ihop byxorna. Namnlappen strök jag fast med vliesofix innan jag sydde på den på ena fickan. På den här modellen finns ju ingen bensöm att fästa en namnlapp i. Alla sömmar försåg jag med stickningar, dvs jag pressade och sydde fast sömmen mot byxan, eftersom tyget inte var lika mjukt som velour. Nästa gång tror jag att jag testade med en avvikande färg, typ orange, för att få lite mer jeanskänsla.

För att vara denim, var det ett otroligt mjukt tyg jag hittade. Det var väl därför jag slog till, på ett av mina Jofotexbesök i våras. Sen har det legat och väntat på rätt tillfälle! Den marina mudden är nyanländ från Stoff & Stil.

3 kommentarer:

Jes sa...

Vilka fina jeans. Så rätt så rätt det finns ingt som slår muddbyxor :) Våran K har nu fått dagis plats på vårat 1:a hands val. Och på dagis "äter" de ju byxor :) så nu är det bara att sy fler.

Gekko sa...

Schyssta! Jag har också lite denim liggande och har tänkt sy muddjenas hur länge som helst. Får se när jag får ut tummen.
Det var smart att skriva ner lyckade coverproinställningar, ska genast börja göra det när jag bara kommer hem. Kommer ha sån abstinens efter min maskinpark:-D

Thea sa...

Jag känner igen det där med abstinens! Jag led svårt i somras :-)