söndag 21 oktober 2007

Blombody


Ja, vad gör man inte för att få känslan av sommar att dröja sig kvar?!
1. Går till Jofotex och handlar ett blommigt, 70-talsinspirerat trikåtyg.
2. Plockar fram det gamla vanliga bodymönstret fån Ottobre 3/2004
3. Sätter sig och syr färdigt, snabbt och smidigt, utan missöden.

Not.
I förra inlägget sa jag att jag och kantningsmojängen var kompisar. Det kan ni glömma! Coverpron överhuvudtaget ligger krafigt på minus just nu! -Varför? Jo, först strulade den när jag tänkte sticka ned axelsömmarna med trillingsömmen. Till slut tröttnade jag och sydde med symaskinen. Konstigt att coversömmarna så gärna repar upp sig när man inte vill, men när man har sytt fel sitter de som berget! Sen skulle jag sy fast kantbandet runt benöppningarna med bandkantaren. Det första blev lite väl stramt. Det är lite svårt att avpassa det innen man fått in känslan riktigt. Till den andra fick jag skarva remsan och det gick inte alls! Den fastnade, allt trassaled ihop sig och jag fick svärande sprätta upp allt. Sen förlöpte sömnaden utan större missöden men avslutades snyggt av att jag tryckte i ena knappen åt fel håll! Pricken över i! Tack snälla maken som hjälpte mig att få loss den utan att göra hål i tyget!

Maskinval: Overlock att sy ihop, coverpro att bandkanta och symaskin att reda ut allt trubbel som de andra maskinerna ställde till med. (OK, jag själv har kanske en liten del i det inträffade :-))

Bäst just nu: Att bodyn faktiskt blev rätt bra, trots alla missöden på vägen.

Sämst just nu:
Att jag inte riktigt fått in snitsen på bandkantaren. För att vara helt ärlig känner jag mig inte riktigt avslappnad nån gång när jag syr på Coverpron. Jag vet inte riktigt vad den ska hitta på och problemet med den är ju att de sömmar man syr på den syns så himla väl!

Tips:
Fray Check är som ett lättflytande lim som man droppar på ändar (och hoppstygn!) innan man fäster dem. Även bra till små hål. Det hindrar att tyget, knuten eller vad det är repar upp sig. Min lilla flaska är av märket Gold-Zack och är köpt i min symaskinsaffär.

15 kommentarer:

Gekko sa...

Kul lista över hur det kunde ha varit! Vad jag känner igen mig! Och grymt skönt att du får mig att fnissa lite på en annars mörk dag! Slutresultatet och den färdige bodyn är ju jättesnyggt! Hoppas du är nöjd med den trots alla missöden! Känner igen mig i det där med CoverPro, den syr grymt snyggt men det känns jobbigt att inte våga lita på att det kommer bli bra. Och det är ju viktiga och synliga sömmar den syr! Skönt att veta att jag inte är ensam!

Thea sa...

Ja, visst är det skönt att känna igen sig!

Som vanligt får man väl låta den ligga ett litet tag först... Det som blev sämst, benen, syns ju inte! :-)

Hoppas att din mörka dag mest beror på trist väder och att du/ni annars är OK.

Mumsfilibabba sa...

Hej! Jag är lite nyfiken på om du rekommenderar coverpro, eller inte? (Du har säkert blandade känslor..) Jag har precis börjat sy, men fortsätter jag i den här takten kunde jag tänkt mig att köpa en maskin som gör snygga sömmar på body och andra jersey, velour plagg. Du använder coverpro till kantband också, eller? Det är ju alltid lika spännande hur man lyckas med kantbanden...

Thea sa...

Jo, det är ju lite blandade känslor, men jag skulle inte vilja vara utan den! Jag gissar att man blir bättre och bättre med den, liksom man blev med overlocken. Dels ville jag ha den för trillingsömmen och täcksömmen, men en av de främsta anledningarna var faktiskt kedjesömmen, som är en stretchig raksöm, att just sy fast kantband med. Den syr och matar stabilt och man syr inte utanför lika lätt som med den vanliga maskinen, tycker jag. Men som sagt krånglar trillingsömme ibland. Antar att det hänger på inställnigar en del.

Summa summarum: Ja, jag skulle köpa den även om jag vet allt jag vet om den idag, efter att ha använt den ett par månader!

Lucia sa...

Härligt, jag älskar verkligen färgen. Får verkligen hoppas att min nästa lilla unge blir en flicka så jag får vältra mig i blommor och färger utan att får massa frågor...

Doris Daisy sa...

Hur som hest, så lev den jättefin! Ursnyggt tyg också!

pluto sa...

oj oj vad produktiov du är! själv känner jag mig lite off nu...har så mkt annat , måla på trappen och så börja jobba snart... alltid lika spännande att kolla in din blogg! Heja heja!

/Lento

Tea-Louice sa...

Jättefint tyg! Lila är sån bra färg, passar med alla andra färger.

Thea sa...

Tack för alla kommentarer! Känner mig lite snuvig och trött just nu, så det piggade upp! :-)

Mumsfilibabba sa...

Tack för ditt svar! Måste nog inhandla en Cover pro då... Hmmm :)

Jes sa...

Det blev många igenkännande småleenden när jag läste detta :) Har samma hat/kärleks förhållande med min CoverPro. Tack & lov är jag bästis igen med overlocken. Bodyn blev jättefin fast det tog lite längre tid än du tänktdig :). Himla sött tyg du valde.

Florin sa...

Jag vill oxå ha nära till Jofotex!!! Du köper ju så snyga tyger...

kajadesign sa...

Härligt! Jag gillar verkligen när man kan hitta ett tyg som man blir sådär inspirerad av att man bara MÅSTE sätta sig och sy så fort det bara går...

KlaramedK sa...

Vilket snyggt tyg och snygg modell på body, ser lätt ut att sy!
Du är så produktiv Kvinna! ..och snyggt blir det!

Är Jofotex den guldgruva det verkar vara? i stil med Stoff och Stil?

Thea sa...

Tack!
Mmm, jag gillar Jofotex. De har väldigt mycket trikåtyger. Fast det är ju så att man måste kika runt ordentligt på hyllorna, för det är ju som alltid så att det finns en massa som inte är ens egen smak också. Och bland allt detta måste man nosa rätt på godbitarna! Men jag rekommenderar klart ett besök. Trevlig och hjälpsam personal har de också.

Stoff & Stil har jag tyvärr aldrig varit på. Bor för långt bort och har i princip aldrig vägarna förbi...