lördag 13 oktober 2007

En retrobody till

Jag skrev ju i förra inlägget att jag hade mer retro på gång. När jag ändå höll på och klippte till den förra bodyn gjorde jag en till samtidigt. Denna andra är sydd i samma tyg som den vändbara klänningen, köpt på Jofotex för lite sen. Tänkte det skulle passa fint med bodyn under klänningen. Bodyn är sydd på precis samma sätt som förra retrobodyn. Enda skillnaden är att jag fållade ärmarna med omvänd trillingsöm (4-4-4-3; diffmatning 1,25, steglängd 4). Satt först och fingrade på en röd muddväv men bestämde mig sen för att köra på grönt. Och det matchar ju klänningen fint :-)

Det är så skoj när man fått in snitsen på något; den här gången tog bodyn ungefär en och en halv timme att sy. Enda missen var egentligen att jag, medan jag sydde halsmudden, trodde att den skulle bli så slapp att jag skulle få göra om, så jag slarvade lite. Så blev den perfekt och då iddes jag inte sprätta och göra om. Sömmen i halsringningen blev med andra ord inte supersnygg. Jag dolde raskt en del av det med en Kokalallapp! Förresten har jag mer och mer gått över på mina nya namnlappar som man kan fästa i sidorna. Liksom de gamla kommer de från Mina Namnband.

9 kommentarer:

Gekko sa...

Vad snygg! Så kul när man fått in snitsen på något och bara kan köra på! Jag vill också sätta igång och sy av mina nya tyger juuuuu. Fast jag måste nog beta av i min lista först:-(

Thea sa...

Kan du inte gena lite på listan då? :-)

Jes sa...

Vilken fantastisk body, helt super. kan inte fortnog sätta tänderna i detta tyg :)

Thea sa...

Ska bli spännande att se vad det blir av det, Jes!

Carolina sa...

Som vanligt, den är helt ursnygg! Det är så otroligt kul att gå in och läsa din blogg och se alla dina fina skapelser.

Lägger genast till Ottobre 3/2004 i min lista på saker som måste köpas...

Lucia sa...

Vad avundsjuk jag är på dig som lyckas få till en body, jag kan bara inte göra det bra. Din är jättefin!

Thea sa...

Tack, Carolina!
Och Lucia, detta mönstret är så bra. Halsen är som en vanlig tröja och benen kantar man bara som två längder. Ett toppenmönster att börja med. Och jag lovar dig, med lite övning kommer du att bli en klippa på bodies!

Florin sa...

Även denna är såklart jätet snygg!!! De ser ju så sjukt proffsiga ut!!!!!!

Visst vad det du som ville veta var jag hittat den vit och brun-randiga velouren? I så fall är den köpt i Jönköping på nån butik som säjer barnkläder oxå...

Thea sa...

Tack, snälla!
Du vet inte vad butiken heter, Florin? Jag har kusiner i Jönköping, så kanske man kommer din nån gång...