söndag 6 januari 2008

Dockkollektionen utökad

Det är läggdags. Jag sitter på dotterns sängkant och småpratar när hon lägger huvudet på sned och tittar på mig. "Mamma, kan inte du lägga kläder på Hannas säng?" Hanna är dockan. "Jo, visst", säger jag och reser mig från sängen för att hämta kläderna. "Nej, inte dom, du ska sy nya!"

Eftersom mamma inte alls har något emot att sy nya dockkläder gör hon det! Den här gången blev det en klänning i djungeltyget jag sydde dagiskassar av. En papegoja fick med nöd och näppe plats där fram. Modellen är en förklädesklänning från boken "Sy og strik dukketöj", men jag tog in vidden lite. Eftersom jag tycker det är prefekt fingerträning med knappar sydde jag tre knapphål med knappar. Sen valde jag tre stjärnformade knappar för att jag tyckte det var så gulligt till. Tänkte inte riktigt på att det blev VÄLDIGT pilligt för små barnfingrar... Klänningen är kantad med limefärgat kantband. Riktigt snygg, tycke jag. Och jag är hemskt arg på mig själv som inte köpte mer tyg när jag hittade det. Jag hade lätt kunnat tänka mig en sån här klänning till ett stort barn.

På ena bilden skymtar även en mössa som jag sytt till dockan. Jag tyckte att mössan som kom med i paketet var så himla trist, så det fick bli till att klippa lite i E-slöjdstrikån och sy en ny. På bilden syns också vilka fenomenala klädkombinationer dottern väljer när hon får chansen!

Bäst just nu:
Att det går så snabbt och är så kul med dockkläder. Och att min maskin är en hejare på att sy knapphål och sy i knappar.

Sämst just nu:
Att jag inte köpte båda tygbitarna när jag hade chansen...

14 kommentarer:

Anonym sa...

Ja just det. Såna klädkombinationer lyckas min dotter också med fast på sig själv. Ingen idé att säga emot. Hon ser verkligen ut som en pajas många gånger men samtidigt är det ju så charmigt.
//Klockarbarn

LinSar sa...

Kikar in och som vanligt har du sytt nåt nytt.Att du hinner:)

Gekko sa...

Åh, vilken underbar klänning! Förstår verkligen att du ångrar att du inte köpte mer av tyget. Fast du använder det iallafall, en eloge till dig! Själv har jag några riktiga godbitar av tyger som legat till sig i gardroben och nog kommer ligga där tills någon tvingar mig att sy i de!

Ceci sa...

Här tillverkas det dockkläder på löpande band, vill du ha ett tips på dockkläder så kolla i boken "Sy till dockan" av Anne Grethe Gaaserud, den har gett mig många tips och ideér till kläder för både dockor och barn.

mamman pysslar sa...

Härligt tyg och en söt klänning till dockan!

Jes sa...

vilken härlig klänning till dockan. Förstår att du vill ha mer av det tyget.

Thea sa...

Tack alla, och speciellt till Ceci för tipset! :-)

Krumitott sa...

Haha, tyckte det lät så roligt när din dotter sa "du ska sy nya". Tur att du tycker det är så roligt och kläderna blir jättefina! Nu har jag börjat drömma om dockkläder på nätterna, hur de ska se ut osv. Antagligen för jag läst din blogg. Det kan man väl kalla för inspirerande!

Thea sa...

Oj, det var inte illa! Då kan jag verkligen sträcka stolt på mig! Faktiskt tycker jag det är så att man kommer på bäst grejer när man ska sova. Då har man liksom tid att tänka! Och det VAR festligt när dottern tyckte jag skulle sy fler! :-)

Florin sa...

Lika fina som vanligt!!! Jga vill oxp ha tålamod till att sy dockkläder...

Maria sa...

Men vilken söt klänning, bedårande fin!

Thea sa...

Tack! :-)

reco sa...

Hejsan
Har bloggat ett tag och har nu hittat till många andra superfina bloggar. Du är en av dem som gör super fina kläder och jag blev så förtjust i de snygga dockkläder. Var det inte pilligt att sy så smått? Får testa själv när tid ges.

Hej svejs

PS Är det ok att länka dig till min blogg?

Thea sa...

Hej Reco! Länka på du bara! Och nej, det är faktiskt inte speciellt pilligt, fast man skulle kunna tro det. Bara kul, för det går så snabbt och blir så uppskattat! :-)