tisdag 29 januari 2008

Kaninkit till nyfödd

Förra söndagen kom storken till kvarteret. Det var några goda vänner, och sedemera nästan grannar som utökade familjen med en liten pojk. På grund av vattkoppor har vi inte fått glädjen att se den lille än (vilket kanske varit lite tidigt ändå, men tanke på att han bara är en vecka!). Men eftersom detta set är i storlek 62, lär vi ju hinna ge honom det innan han växer ur det i alla fall.

Kanintyget är väl knappast något nytt vid det här laget. Men fortfarande väldigt härligt! Den här gången valde jag att bara ha kaninerna på framstycket och resten i orange. (VARFÖR köpte jag inte mer enfärgat?!). Kantade gjorde jag med Hilcomudd. Enligt mönstret, från Ottobre 6/07, skulle det vara flärpar att fästa knapparna på. Så gjorde inte jag. Jag förstärkte istället med kanintyg som jag fäste med vliesofix bakom där jag tryckte fast knapparna (se detaljbild längst ned). Jag kantade inte ens det tyget. Men om någon sytt efter det mönstret - håller ni inte med om att den nedre knappen är utmärkt två cm för högt upp på inner sidan, om ni förstår vad jag menad. Tänkte på det när jag sydde ödlebodyn också. Raglansömmarna och ärmfållarna är sydda med den trippla täcksömmen (mer om den sömmen och andra kan du läsa HÄR) på coverpron. Kantbandet sydde jag dit med kedjesöm och bandkantaren till coverpron.

Byxorna (samma mönster som till dessa) är sydda i en helt underbar Hilcovelour från Nea Nobelle. Färgen är ny och Jenny kallar den för "Skånsk senap". Jag tycker det passar så himla bra till kanintyget. Den bruna mudden matchar tröjans mudd.

Materialval:
Kanintyg och orange interlock från Jnydesign (den enfärgade finns dock inte kvar!)
Senapsgul velour från Nea Nobelle
Mudd från Nea Nobelle

Bäst just nu:
Faktiskt muddisarna! Jag är helt kär i den färgen på velour.

Sämst just nu:
Att jag inte blev vän med bandkantaren och coverpron. Jag skulle nog behöva gå en utbildning i handhavande av covermaskin... Tyvärr tycker jag ofta det drar sig när jag använder bandkantaren.

Lite läskigt:
Bara för att jag själv är väldigt förtjust i retrostilen är det ju inte säkert att lilla F:s föräldrar gillar det. Hoppas det. I annat fall blir de väl glada för omtanken?

24 kommentarer:

Cecilia sa...

Fina kläder! Den skånska senapen är min favorit också :) Jag är så glad att jag bad Jenny ta hem den, trots att det är så svårt att se se färgen riktigt på små provbilder.

Mimmi sa...

Man kan ju inte bli annat än glad för ett sådant set, det behöver du nog inte vara orolig för.

Anonym sa...

Det känns mer som ett praktiskt babyset som är mysigt och lite retro inspirerat. De kommer säkert gilla det.

Nu har man ju sett lite alster i detta kanintyg och jag tycker att kaníntyget gör sig bättre när man har blandat med ett annat enfärgat tyg som du t ex har gjort här. Jag har inte blandat själv men det blir lite mer pyjamasvarning över kläderna då. De är givetvis fina ändå men jag gillar dessa blandade bättre.

/klockarbarn

Snux sa...

Jeg har også lurt litt på det der med båndkanteren som du (og gekko?) har. Er dette en egen båndkanter dere fester på maskinen? Eller er det en sånn manuell en som man kan lage bånd med som man bruker mens man syr?

Veldig fint sett:).

Thea sa...

Snux: man skruvar fast den på maskinen. Kolla länken här - den ser inte exakt likadan ut, men den funkar på samma vis. http://www.sewingmachine-sales.co.uk/sewing_machine_info/video/31/tape-binder-40mm.html

LinSar sa...

Jätte fint!Framöver så ska min kusin ha smått.Väntar så på att få sy så litet.Jag har en bit kanintyg sparat för det ändamålet.
Tack med för de gulliga kommentarerna i bloggen.

Karolina.http://esterochkonrad.blogg.se/ sa...

Det enfärgade vart köpte du det? Har hemma prover från Nea just nu och tusen andra ställen. Man vill ju ha allt men det tillåter vare sig mannen eller börsen ;-)/Karolina

Anki på sytt.blogg.se sa...

Å det är helt sjukt fint!!!!!

Jag har den velouren jag med, men har ännu inte vågat klippa i den :)

Carolina sa...

Jättefint!
Smart det där med flisofix bak på förstärkningen.
Förstår din frustration över bandkantaren och CP. Jag funderar också starkt på att tigga till mig en kurs hos en ÅF.

Thea sa...

Tack för era snälla kommentarer! :-)

Karolina: Jag köpte en meter samtidigt som jag beställde tyget. Man kunde göra det om man var med från början. Tuvärr finns det inget kvar. Men det funkar även med E-slöjds tyger.

Sandra sa...

Kanonfint! Nu har jag smygläst din blogg ett bra tag, är det okej att jag länkar till den från min sida?

Thea sa...

Såklart!

Jes sa...

Gud va fint, muddisarna passar ju jättebra till kanintyget. Och ävenn om föräldrarna inte är RETRo människor så tror jag att det kommer att älska detta. Jag tror de flesta gillar detta tyg .)

GoSi sa...

Urmysigt! Självklart kommer föräldrarna bli stormförtjusta...de kan väl inte bli något annat! Jag hoppas på att mitt kanintyg ska ligga i brevlådan idag, är så sysugen nu men har inget roligt tyg hemma.

Lilla krusbäret sa...

Vad söta :-) Tossorna är inte alls svåra att få till bara man vet hur man gör ;-)

Snux sa...

Hmmmm Thea, jeg har kikket på linken, men den virket ikke? Jeg kom bare til en hovedside med mange symaskiner på... :(

Hello sa...

Det var ju verkligen jättefint, men jag förstår din oro. Om du kollar in min blogg ser du att jag oroade mig för samma sak för några dagar sedan, men alla tre blev jätteglada!

E-slöjds trikåer passar utmärkt till kanintyget, både det orange och det bruna.

Kan du inte få en kurs hos den sålde maskinen? Jag har ingen Janome själv, men jag vet att återförsäljaren här i staden erbjuder massor med kurser på olika nivåer på de maskiner hon säljer; några ingår när man köper maskinen, andra kan man anmäla sig till och betala en liten slant.

Och du - jag länkar också till dig! Tycker du gör så fina grejor!

Thea sa...

Snux: Testa igen! Klipp ut länken och klistra in den. Det är en video som spelar upp hur bandkantaren används.

Hello: Tack för din uppmuntran! Och ja, jag kanske skulle kolla om det finns någon kurs. Måste leta rätt på en ÅF först - jag köpte min maskin begagnad.

erika (e.ko) sa...

å jag vill oxa länka dej!!ok?kanintyget är ju hur coolt som helst!!det var jag som frågade om hur man beställde från superbuzzy för ngn dag sen...har inte kommit till skott än:-men har hittat 2 tyger jag vill ha!är det nån minsta beställning, dyr frakt??hur funkar bet??är ju inte bäst på engelska:- mvh erika i gävle!

reco sa...

Så snyggt kit. Å vilken fin present. Jag skulle så gärna vilja ha en coverpro så att man får till kantbanden snyggt (men en bandkanare) Det blir liksom inte perfekt när man har vanlig maskin.

Thea sa...

Reco: det blir inte perfekt med coverpron heller. När det blir bra blir det jättefint , men ofta är vägen mycket längre än när man syr utan den, för det är svårt att ställa in den.
Erika: Det finns ingen minsta kvantitet. Upp till 2,5 m tror jag frakten är på $15 och sen upp till 5 m på $25. Det enda är väl att man moste betala med kort i förväg, men det är egentligen inte krångligt. Jag har inte hört om något som inte varit nöjd.

Gekko sa...

Härligt set! Precis som vanligt hos dig!
Jag har inte tänkt på att placeringen av knapparna är konstiga i mönstret men det kan bero på att jag oftast bara placerar knapparna där jag tycker att det är lämpligt. Kanske vi kan ta ett gemensamt CP-kurs? Du, jag och Carolina? Och Jes har väl också köpt eller planer på att köpa kantbandspressarfoten? Ja skulle verkligen behøva ett kurs!

Thea sa...

Gekko, det vore ju jättekul med en gemensam CP-kurs! Vi skulle ju kunna skräddarsy en (haha!) om vi går ihop några stycken.

Thela sa...

Fantastisk fint!