torsdag 17 januari 2008

Kanintröja med raglanärm

Som jag tidigare skrivit ville storasyster verkligen ha en kanintröja. Det har hon fått nu. För att variera mig gjorde jag ärmar av det enfärgade tyget och prydde raglansömmarna med trippel coversöm för att få lite effekt. Mönstret är en kombination av ett mönster från boken "Sy barnkläder av mjuka tyger" av Åsa Lennartsson och Ottobres Creative Workshop - de bästa T-shirtarna. Mönstret till halsringningen kommer från boken och var på tok för snävt. Först hade jag avslutat med kantband på kantbandspressarfoten till Coverpron, men det fick jag klippa bort och ersätta med en vanlig mudd.

Jag tyckte det blev så fint med ärmar i avvikande färg att jag genast kastade mig över nästa projekt - en tröja till till lillasyster! :-)

Material:
Kanintyg från JnyDesign (Intresserad? Hör med henne, det finns säkert kvar att få tag på!). Mudd från Jofotex.

Bäst just nu:
Att dekorsömmen blev bra. Det funkar klart bättre i tjocka tyger. June kommenterade i mitt förra inlägg (tack June!) att man kunde använda vanliga stretchnålar till Coverpron och det testade jag här. Jag märker egentligen ingen skillnad (fast ett tag trodde jag att många hoppstygn berodde på det, men det var nog bara tygtjockleken).

Sämst just nu:
Att halsringingen inte blev bra första gången. Tänk på det om ni syr efter Åsa Lennartssons bok!

25 kommentarer:

Tre små stjärnor (fd Yrväder/Sockertopp) sa...

Finfin tröja!

Är så sugen på en CP men jag kan inte motivera det riktigt....

Thea sa...

Nej, och det är inte guld och gröna skogar hela tiden kan jag lova... :-(

Men när det vill sig blir det fint!

Carolina sa...

Jättefin!
Det blev bra när det inte blev massivt med kaniner ;)
Jag har precis motsatt erfarenhet av min CP, den tycker inte om tjocka tyger!

Thea sa...

Oj, då måste vi abslout byta erfarenheter! Kan det vara pressarfotstrycket?! Vilka inställnignar har du när du syr en sån "dekorstickning" som jag gjorde, fast i tunt tyg?! Mina inställningar ser du i kanten på bloggen, om du inte visste det.

BONGI sa...

Jättefin tröja!!

Anonym sa...

Det var riktigt fint att bryta av mönstret med enfärgat. Jag köpte tyvärr inte något enfärgat tyg.
/Klockarbarn

Thea sa...

Klockarbarn, det funkar med E-slöjd också.

Mimmi sa...

Snygg! Jag är fötjust raglanärm för dekorsömmar kommer till sin rätt då. När föräldraledigheten är slut oh ekonomin bättre så skall det bli en coverpro här.

Lucia sa...

Superfin modell och det blev snyggt med de avvikande ärmarna.

Gekko sa...

Den var jättesnygg! Det blev riktigt häfitgt med det enfärgade till ärmarna. Använde du formband eller nåt i sömsmånerna innan du stickade ner den? Jag har också fått i tips att använda vanliga stretchnålar men inte hunnit med det än (eller att tipsa dig om det:-D)

LinSar sa...

Blev verkligen fint med den enfärgade till.

Thea sa...

Gekko: Sitter inte du och ammar?! Nej, jag hade inte formband till detta tyget. Till tunnare har jag haft det och då tycker jag det funkar bäst att stryka på efter att man sytt fållen, så man fär det lite bredare, dvs att det täcker hela coversömmen.

mamman pysslar sa...

Å vad snyggt!
jag har funderat på kaninraglan med bruna ärmar men mitt bruna e-slöjd är nästan slut...

Thea sa...

Mamman Pysslar - gör som jag, sy på muddar, så kanske tyget räcker. Tröjan är nästan klar, så inlägg kommer! :-) Eller beställ nytt...

jnydesign sa...

Fantastiskt fin. Och vad fint det blev med de synliga sömmarna och att du tog annan färg på ärmarna..
Kanintyget ryker snabbt, Hör och häpna, av 570 meter så har jag bara 100 meter kvar. Snart dags för ny beställning, några förslag på färger?

Botilda sa...

Toppenfin! Jag gillar också de enfärgade ärmarna och snygga dekorsömmarna. Funderar som bäst på vilken annan färg man skulle kunna bryta av med.

Thea sa...

Jnydesign: Oj, ja, jag har massor av förslag på andra färger! :-) Vi kan väl mailas? Det lär ju vara fler som också har idéer om du vill ha flera!

Botilda: Jag funderade på röda ärmar och röd dekorsöm. Borde inte det kunnabli snyggt med orange och brunt? Som sagt, en brun/orange kanintrlja kommer!

L.A.WOMAN sa...

Den är urfin!! Det blev såå snyggt med det enfärgade till! Köpte själv nget enfäärgat men insåg till min förtjudning att E-slöjds passar perfekt :-)

Jes sa...

Gud vilken fin tröja Thea, verkligen... Jättesnyggt med bara oranga ärmar, har haft iden men jag köpte inget enfärgat tyg.

Thea sa...

Jes, vi diskuterade just i sytråden om det går att sy kanintyget ut och in för att få ärmarna enfärgade. Då kan man ju vika upp fållarna åt "fel håll", så får man en kanineffekt nedtill på ärmarna. Annars funkar som sagt E-slöjd.

mari78 sa...

Riktigt snyggt! Blev lite lagom sådär. Med bara kanintyg kan det lätt bli lite mycket baby över det hela, men det där var riktigt snyggt, framför allt med dekorsömmen i avvikande färg *nickar gillande*

Thea sa...

Tack! Ja, jag håller med om att denna kombination passar lite bättre till de stora barnen. :-)

Maria sa...

Superläckert! Skulle säkert vara fint med bruna ärmar också.

Den e-slöjd som ni säger passar till, är det orange?

Thea sa...

Maria: Deras orangea är exakt samma färg. Den bruna passar också jättefint. Möjligen är E-slöjds trikå aningens aning stummare, men det är inget som märks.

TF sa...

jattefin!
nar jag forsokte bestalla enfargat var det slut. Det blir precis sa snyggt som jag trodde. Attans!