onsdag 9 januari 2008

Ny tunikamodell


Den här gången vågade jag mig på något nytt i mitt nya favorittyg (köpt på Jofotex i julas). Jag utgick från min gamla tunikamodell, skippade omlottdelen, gjorde den lite insvängd direkt efter ärmarna (den andra är rak) och ställde ut den bara lite grann. Lite som en blandning mellan tunika och lång tröja. Ärmarna gjordes aningen längre och avslutades med muddkant för att få dem lite puffiga - inte mycket, men lite grann. Istället för muddkant fållade jag halsen. Det ville sig dock inte alls med coverpron. Samma problem som med den andra tunikan i samma tyg - tunt tyg och kraftiga nålar i Coverpron. Sen skulle jag ha klippt till sömsmånerna på ett smartare vis när jag hade tänkt mig fållar på detta sätt. Det slutade med sprättning och vändsydd linning istället. Ärmsömmar och axelsömmar stickade jag ned med omvänd tvillingsöm. Då bråkade coverpron ordentligt. Att jag aldrig ska bli riktigt sams med denna maskin!!!

Bortsett från krånglet med halslinningen - nästa gång blir det nog mudd ändå; tror det funkar bäst till detta tyg - är jag rätt nöjd. Det var lite svårt att få till en bild som visar hur tunikan sitter på; bäst blir att visa bakifrån. Framifrån ser man ju på det andra fotot. Jag gillar modellen, men skulle kanske göra den lite, lite vidare när man har den till ett blöjbarn. Annars är det lätt att den hakar upp sig på blöjbaken. Nu sydde jag en storlek 86, men jag skulle nog snarare kalla den för storlek 80.

Bäst just nu:
Att jag lyckades få till ett mönster som jag ville ha det. Några smärre ändringar till nästa gång (halslinningen och eventuellt vidden).

Sämst just nu:
Att coverpron är så opålitlig. Det är jättesvårt att få till dekorsömmar som man vill ha dem. Men det kanske inte är det den är till för egentligen?

15 kommentarer:

Jes sa...

Detta tyg är så fint, förstår att du gillar det. Modellen på tunikan blev jättefin. Gillar den rundade kanten nertill. Armarna blev jättebra med lite puff. Förstår dinna känslor för cover pro fullständigt. Vare gång jag ska användaden tar man ett djupt andetag och undrar hur ska det gå denna gången, hur mycket ska jag behöva sprätta?

Carolina sa...

Jättefin!
Förstår exakt dina och Jes känslor/tankar om Coverpron.
Jag har blivit så inspirerad av dina omlottunikor att jag nu ritat ett eget mönster :)

Ceci sa...

Jättefin tunika! Dina flickor måste ha hur mycket söta tröjor som helst =) Jag har inte riktigt kommit igång med kantband eller tunna muddar ännu, vanliga muddar syr jag ju men skall man köpa ett särskilt kantband för halshål osv?

Anki på sytt.blogg.se sa...

Mycket fin, gillar modellen jättemycket!
Den kopierar jag nog framöver, hoppas att jag inte får nåt argt mail från dej....
(kolla min blogg)

Lilla hund sa...

Fint tyg och det passar bra till tunikan tycker jag. Påminner faktiskt lite om Lollopards klänningar i traktortyget. Och de gör ju görfina grejer så det är väl inte fel!

June sa...

Hej, jag har läst din blogg ett tag men inte skrivit förrän nu. Först måste jag få tala om att du är hur duktig som helst och min första källa till inspiration!
Sedan vill jag kommentera dina problem med coverpron. Jag har fått höra av min återförsäljare (har beställt en men inte fått hem den ännu) att det går jättebra att sy i stretchnålar. Alla säger att man inte ska det men hon vet flera som gör det och det funkar kanon. Så om du inte redan gör det - testa!

DORIS DAISY sa...

Den tunikan är jättefin! Söt modell också :o)

Thea sa...

Tack för alla kommentarer! Det är så himla roligt att se att andra tycker om det man gör!

June: Stort tack för tipset. Ska genast testa. När jag skulle köpa nya nålar till coverpron sa de att de nålar som det står att man ska ha är extra långa. Jag återkommer när jag har testat!

Matroskin sa...

I love the clothes you have made! Your girls are really lucky to have such cute things!

Shamu sa...

Du er utrolig dyktig!!!
Jeg er mektig imponert over hva du klarer å trylle frem!

Gå inn på bloggen min, det ligger en Award til deg der ;-)

Jenny sa...

Superfint!!!
Jag kikar ofta in i din blogg, är det okej för dig om jag länkar till den från min blogg?
Ha det så bra!

June sa...

Har du provat med stretchnålar än? Det skulle vara intressant att veta hur det går..
Jag undrar också, precis som Jenny, om jag får länka till din blogg från min sida?

Thea sa...

LÄnka på ni bara! Det är bara roligt!

Jag har testat stretchnålar och vet inte riktigt om det är det som är anledningen till fler hoppstygn än vanligt... Om du testar får du gärna höjta till också!

Gekko sa...

Den är ju hur snygg som helst! Tråkigt att höra att tyget och CP inte riktigt är sams dock. Jag har inte själv satt saxen i det men det är färdigtvättat och väntar på tid! Nu skall här ammas...

Thea sa...

Å, du får gärna berätta om du får det att funka med CP:n. Vad mysigt det låter...att amma en liten nyföding. Hälsa lille Mille!