torsdag 19 januari 2012

Cirklar, stjärnor och retrobrallor

De senaste dagarna har jag verkligen sytt loss i Gekkotyger. Den här gången blev det en body och en tröja i tyget "circles and stars". Jag valde ett svart kantband till. Propert! Och lika snyggt på lillebror som på storasyster.

Storasyster hade sin nya tröja ihop med ett par tighta byxor i svart velour. Det var verkligen jättesnyggt! Lillebror fick istället ett par helt nysydda retrobrallor till. Å vad det blev fint! Jag valde en grön Hilcovelour från Tygpyssling och kantade med enfärgad trikå från Znok. Den passade perfekt i färgen. Innan jag sydde dem lurade jag på om det skulle blir tråkigt med allt så enfärgat, men när de blev klara var jag mer än nöjd. Det är en så himla fin grön färg som passar med det mesta.  Jag är faktiskt vansinnigt förtjust i den nyansen!

Tänk att jag sytt så många retrobrallor nu. Jag har inte räknat, men det är över hundra. Och det är hela FYRA år sedan jag sydde det första paret. Och nu var det dags för storlek 80 (jag hoppade faktiskt över 74 eftersom lillebror hade den storleken mest i somras).  Lillebror är sisådär 83 cm lång och snart 15 månader och de sitter perfekt på honom.  Kanske det är för att jag tvättar alla tyger innan så de inte krymper? Bodiesarna har jag börjat sy i storlek 86, men ärligt talat sitter storlek 80 fortfarande bäst.

Mönster:
Egna; body storlek 86, retrobralla strl 80.

Material:
Gekkos trikå "circle and stars" i bomull lycra, köps hos JNYdesign.
Velour från Tygpyssling
Trikå till retrobrallornas kantband från Znok design
Kantband/mudd till body och tröja: trevikt Stoff och Stil mudd

Bäst just nu:
Lillebrors sypremiär: Jag gjorde byxorna lite väl långa så jag fick korta av dem (jag ritade dem som en hel byxlängd, men de ska nog kortas en två centimeter, för man vill ju inte ha dem ända ned till golvet så de kan snubblas på). Det hade jag tänkt göra när lillebror vilade middag, men han sov naturligtvis inte som jag planerade bara för det. Så han fick sortera Kokalallappar, plocka med overlockkoner och stapla trådhållare medan jag klippte och sen sitta i mitt knä medan jag fållade på Coverpron. Han satt helt stilla och höll hårt i en pincett medan han betraktade sömnaden intensivt. Bra, min son!

Sämst just nu:
Att jag bara sytt plagg till två av mina barn. Det tredje är avundsjukt. Det hjälpte bara lite att förklara för lillasyster att hon just fått två klänningar i andra tyger - hon vill OCKSÅ ha ett plagg i det här tyget. Hmm, ja, det vore ju lite kul förstås, om hon nu gillar det så mycket. Får se om tyget räcker. Skulle naturligtvis ha köpt i den andra färgställningen också; den hade hon älskat!

14 kommentarer:

MemLin sa...

Jättesnyggt med byxorna till! Jag måste införskaffa lite tyg jag med i båda färgerna. Lillebror här hemma har också varit och hjälpt till men han hade inte vett att sitta still så han får inte hjälpa till mer ;-)

Thea sa...

*fniss!*

MinaMirakel sa...

Verkligen snygga brallor, jag har tänkt att ge mig på att sy ett par med hela axlar(inget knyt alltså).
Får se om jag kommer till skott.../Åsa

Syserine sa...

Supersnyggt! Jag vill också ha det tyget! Precis sytt i blommorna och det blev så fint!

Jes sa...

Wow va snyggt, de tygerna va verkligen snygga tillsammans :)

lavendia sa...

Vilket jättefint tyg. Ett riktigt "vill ha"-tyg. Och välsytt och fint som vanligt.

Shamu sa...

Helt nydelig! Jeg falt pladask for hele settet. Herlige farger sammen!

od Andulky sa...

Underbart!!!! Älskar dina brallor!
Kram

Lime by me - Lime design sa...

Så härlig modell på brallorna! Och tygerna var jättefina ihop!

Pernilla sa...

Riktigt härligt set, har också kikat på detta tyg hos gekko men nu när det ska säljas hos jnydesign så måste jag slå till på en bit av varje färg. Vilken duktig lillebror du har våran vill gärna trycka på alla knappar och sätta fingrarna på nålen och så vidare så han får inte sy med mig mera =)

Gekko sa...

Åh, vad glad jag blir av att se resultatet av mina tyger i dina händer! Det här var riktigt härligt snyggt! :-)

Eli sa...

Så herlig sett!! Gekkostoffet kommer virkelig godt frem her :-)

busmumrik sa...

Vill egentligen kommentera klänningen i förra inlägget men skriver här så du verkligen ser det. Underbar klänning och måste nästan köpa tyget så jag kan göra en likadan. Har inte varit stormförtjust i tyget men såg nu hur fint det verkligen blev som plagg. Ibland behöver man se det innan man kan se tygets storhet;)

Fangoria sa...

Super superfint, dina retrobrallor är så snygga!