lördag 7 januari 2012

Silver

Som silver glänser tunikan som storkusin fick i julklapp. Tyget är en härlig jersey i viskos/lycra, köpt på Jofotex. Direkt när jag såg tyget tänkte jag på just storkusin: de färgerna borde passa henne perfekt.

Egentligen hade jag planerat att kusinerna, de stora i alla fall, skulle få hårda klappar i år. Tänkte att de kanske hunnit bli trötta på fasters hemknåpade kläder. Men roligt nog ÖNSKADE de sig hemsydda plagg. Och önskelistorna var inte heller helt korta. :-)

Att sy i viskose tycker jag är lite klurigare än annan trikå. Den är så mjuk, och "rinner" liksom iväg när man syr. Att bandkanta med kantband av viskose med coverpron går bort.  Eftersom jag ville ha halslinningen i samma tyg som resten av tunikan klippte jag istället till en remsa som var ca 4 cm bred och sisådär 70% av halslinningens bredd. Efter att ha sytt ena axelsömmen sydde jag fast remsan dubbelvikt mot halslinningen, stickade ned med täcksöm och sydde sen andra axelsömmen. Det går mycket lättare och blir nätt och fint.

Mönster:
Eget, strl 140 BV+8

Material:
Trikå i viskose/lycra från Jofotex.

Bäst just nu:
Förutom kusinernas långa önskelistor på sydda grejer är jag väldigt glad att jag äntligen ritat grundmönster till stor- och mellankusin också. Och att jag sytt något som passar. Jag vet inte varför jag inte kommit till skott på så länge?  Kanske jag har tyckt att det är svårt att hitta tyger tiöl lite större barn?  Eller att jag varit osäker på om modellerna ska passa och inte elat sy fel?  Eller är det för att det är mysigare ju mindre kläderna är? Dumt egentligen i sånt fall, när de större kussarna blir så glada för grejerna.

Sämst just nu:
Att syorken legat väldigt, väldigt lågt ett tag nu.

16 kommentarer:

Mirre Syr sa...

Den blev jättefin och vad roligt att storkusinerna önskade sig fasters fina klder.. :)

Hanne sa...

Superfin tunika. Skulle också vilja våga konstruera egna mönster. Jag älskar dessa utställda modeller och tyget är verkligen fint. Och vad hedrat du ska känna dig att få sy till så stora barn - jag väntar med fasa på den dag då min minsting inte längre vill ha kläder som jag syr.

Liten Kulla och Mas sa...

Jättefin! Härligt tyg, roligt att få en önskelista:-)

Fangoria sa...

Verkligen jättefin, både modellen och tyget!!!Förstår att hon blev nöjd!

Cecilia sa...

Väldigt fin modell. Och kul med lite nya blogginlägg :-)

MinaMirakel sa...

Visst är det svårt att hitta tyger som passar halvstora barn.
Men det silvriga tyget ser ju helläcker ut, det hade min 11-åring gillat.
Tunikan ser jättesnygg ut!/Åsa

AvMeg sa...

Kjempefin :-)

Unknown sa...

Men så fint tyg och fin tunika!!!

Jes sa...

Vilken snygg tunika, och jag säger som de andra,
Du ska känna dig hedrad att de önskar sig kläder
Som du syr :). Tyget va superfint :)

Unknown sa...

Så snygg!

Lime by me - Lime design sa...

Förstår att de önskar sig fina o unika kläder!

Pernilla sa...

Jätte fin, jag är också sådan gruvar mig lite för att sy till de större barnen tror mycket för att det saknas tyger som passar!

Anki sa...

Å så snygg! Härlig modell å läckert tyg, en bra kombination :-)

lavendia sa...

Klänningen ser jättefin ut. Jag tror aldrig jag har sytt i jerseytrikå. Jag blev litet fundersam då jag läste hur du sytt. Ingen knäppning??
Har precis beställt tyg från Gittes. Ska bli jättespännande att klippa i en massa nya tyger. Och tång att fästa plasttryckknappar har jag köpt.

od Andulky sa...

Helt underbar!!!
God fortsättning!

Thea sa...

Lavendia: Till trikå behövs inte någon knäppnin eftersom tyget och halsslinningen är töjbart. Men man får se till att man inte gör öppningen för liten.