söndag 15 januari 2012

Färgprakt

Första gången jag såg det här tyget, som är Gekkos nya, tänkte jag hur snyggt det skulle vara med orangea kantband till. Och det var precis så fint som jag föreställt mig. Lila och orange är bara en så grym kombination och "Edgy Dots"tyget en riktigt höjare; precis som jag gillar det - med massor av möjligheter att kombinera och snyggt på både killar och tjejer och olika åldrar. I like!

Knäppningen på axeln provade jag att sänka en aning jämfört med förra gången; dvs att jag klippte till med 1 cm sömsmån och klippte sen bort hela sömsmånen på framstycket medan bakstyckets fick vara kvar. Nästa gång ska jag testa att lägga till på bakstycket och ta bort på framstycket så jag får ned skärningen ännu mer. Bara för att jämföra vad jag gillar bäst.

Till den nya bodyn sydde jag ett par orangea muddisar. Det blev minsann minst sagt färgglatt! Jag insåg att jag nog tog fel orange - jag har en som är lite mer dämpad än denna och den hade nog passat ännu bättre som byxor. Fast å andra sidan är det lite kul med färgprakt i byrålådan och man väljer ju själv när man vill använda det.

Mönster:
Body: Eget, strl 86
Byxor: Ottobre 4/2011, strl 80

Material:
Gekkos "Edgy Dots" i lila. Finns i två snygga färgställningar och kan köpas hos Gekkos svenska återförsäljare Liv Home.

Bäst just nu:
Att ha förverkligat bilden jag sett framför mig. Och att ha ännu ett härligt tyg på tyghyllan!

Sämst just nu:
Avsaknaden av snö här där vi bor. Lite, lite kom häromdagen. Det lyser i och för sig upp en aning, men gör inget leksuget barn speciellt mycket gladare.

17 kommentarer:

Pernilla sa...

Härlig färg klick blev det =)
Vi här uppe har så där precis med snö så det går att åka pulka men inte mycket mer, tråkigt när barnen har varit bortskämd med flera meter snö två år i rad :)

MinaMirakel sa...

Underbart med orange till, gillar orange jättemycket!
Synd att kidsen inte gillar det lika skarpt.
Setet är så fint, kanonkombo!/Åsa

Ulrika sa...

Jättefin orange tycker jag! Min kille har precis vuxit ur sina orange velourisar, vilket är trist. Jag har sytt mycket i mina dar, men sällan i stretchiga material. Kanske dags att prova, för du inspirerar mig så mycket! Kanske provar med en mössa först.

Retro Elephant sa...

Fint set!

//Lina

Kicki sa...

Åååh, va snygg eran lillebror kommer bli i detta!

od Andulky sa...

Superfint!
Kram

Gittan sa...

Skit snyggt på ren svenska!!!

Lime by me - Lime design sa...

Vilken färgglädje!

Syserine sa...

Dotsen är mycket mindre än jag trodde, nu blev jag sugen.. Ser du syr en stickning längs med sömsmånen på midjemudden. Snyggt!

Anonym sa...

Herkullinen väriyhdistelmä!

Thea sa...

Sanna: Roligt att du gillade det! Tyvärr kan jag inte finska, men Google översatte åt mig. Roligt att du hittade hit och kommenterade!

Anki sa...

Härligt färgglatt! Sonen är fast övertygad om att det fortfarande är höst eftersom att det inte är nån snö... Å julafton var bara på skoj för den brukar ju vara på vintern... så han ser nog fram emot både snö och en julafton till... :-)

Fangoria sa...

Verkligen fin färgklick!!! Jag gillar också orange, det är så fint på barnkläder!
Vi har heller inga mängder snö här uppe, bara kanske 1 dm. Tråkigt för barnen!

Gekko sa...

Vad fint det blev!
Det är alltid så kul att se vad du syr av mina tyger, happy!!! :-)

Thea sa...

Så kul att den fick godkänt, Gekko. ;-D

Eli sa...

Så herlig og sprek fargekombinasjon!!

lavendia sa...

Vilka fina kläder (som vanligt!). Den färgkombinationen hade jag aldrig kommit på, men det blev verkligen lyckat.