söndag 22 januari 2012

Kär!

Jag är kär! Det här tyget med sköldisar har fått mig att falla pladask. Så till den grad att jag knappt han få hem tyget innan jag var tvungen att beställa mer. Den röda färgen är underbar; precis mittemellan röd och mörkorange. Den där nyansen som är så varm och fin och passar så underbart ihop med brunt. Därför fick det också bli bruna kantband till lillebrors body.

Det blev alltså en body.  I storlek 80.. Undrar om det är det sista plagget jag syr i just storlek 80? Det var i alla fall den sista storlekslappen med siffran 80 på som rök den här gången. Jag har ju egentligen börjat sy bodies i storlek 86 till lillebror nu, för han kan ha dem, även om de är lite stora. Men i det här tyget ville jag att bodyn skulle sitta perfekt nu, ävenom det innebär att han inte kan ha den lika länge. Jag märkte nämligen, när jag sydde cirkelbodyn, att det är snyggare till retrobrallorna när bodyn sitter tight också. Och den här bodyn kommer bli grym till lillebrors gröna retrobrallor...

Mönster:
Eget, storlek 80

Material:
Jersey med lycra från Mina Små.
Trevikt brun stretchjersey/muddväv från Stoff och Stil

Bäst just nu:
Ja, jag måste säga att det var en häftig tygförälskelse!

Sämst just nu:
Man ska inte sy när man är trött...  Det som KAN ta en halvtimme tar lätt två när man inte är på alerten...

12 kommentarer:

Pernilla sa...

Härlig, det är så roligt att det dyker upp nya tyger både här och där. Problemet som uppstår är pengar brist och ett otroligt ha begär ;)

Livet med portisar sa...

Vilket härligt tyg! Och det passade jättebra med brunakantband :)

lavendia sa...

Oj vad fint! Igen! Jag kan inte fatta var du får alla tyger ifrån. Jo, det skriver du ju, men att du kan leta upp så mycket olika som säljer mysiga tyger.
Både sköldpaddorna o elefanterna jättefina. Men jag förstår precis vad du menar med att inte köpa alltför mycket av samma sort.

MinaMirakel sa...

visst är det underbart med alla dessa nya tyger, man blir ju ruinerad!
Håller på att sy bodysar av alla småbitar jag har liggandes, det blir ändå bitar över(Man vill ju inte kasta något:))./Åsa

Pyssellycka sa...

Ja, det tyget är så fint! Såg det på Stof2000 och blev också kär. Trevligt att det finns att beställa på närmare håll också!

od Andulky sa...

Jättefin!

miss w sa...

Vilket fantastiskt tyg! Love it!

Annika sa...

Jättefin! Än en gång har jag fått inspiration från din blogg.
Vilken tur att jag bor här i södern och lätt kan få tag i detta fina tyget.

Le Petit sa...

Ja visst är detta tyg sött! Snygg body!

Glad i färg sa...

Superfint som vanligt! Och du, kom gärna till Edsbergskyrkans öppna förskola på tisdagar mellan 13-15.30, nu har vi öppet för barn från 2 år och äldre, fast småsyskon är förstås också välkomna. Vore kul om ni kom! :-) /Ellinor

Jes sa...

Vilken härlig body, tyget va jättefint, det tyget har jag missat!

Sally sa...

Jättefin body! som alltid inspirerar du.
För det kan du komma in till min blogg (nenananaklader.blogspot.com) och få ett pris :-)