onsdag 11 januari 2012

UFO-kväll

Ett UFO har landat! Eller snarare tre. Jag tog mig en kväll och sydde klart tre plagg som legat alldeles för länge och väntat. Det här är väl egentligen det enda av dem som hade en anledning till att bli liggandes. Jag tänkte nämligen fel när jag klippte till så tyget räckte inte till mittstycket. Oturligt nog var just den batchen slutsåld och ingen av mina syvänner hade någon bit kvar i jersey.  Därför blev tunikan liggande och väntade på bättre tider. Men så var det "nu eller aldrig" som gällde: Lillkusin växer och snart är storlek 80 ett minne blott. Lite letande i tyghögarna fick mig att finna den fina randiga trikån i himmelsblått och vitt. Det blev ju en riktigt fin kombo ihop med fordonen och cerisa kantband och täcksömmar. Och på ett kick var tunikan klar!

Mönster:
Samma som till denna.

Material:
Fordonstyg och randigt samt enfärgad jersey, allt i bomull/lycra från JNYdesign.

Bäst just nu:
Att lillkusins mamma (som vid flera tillfällen sagt hur mycket hon gillar just det här tyget) tyckte att kombinationen med randigt var minst lika fin som med bara fordon. Så bra!
UFO-kvällar borde man för övrigt ha oftare.  Vilken tillfredsställelse det är att sy klart saker som redan legat för länge och väntat.

Sämst just nu:
Klanteriet med tillklippningen!

12 kommentarer:

Susanne sa...

Åh vilken fin! Häftig kombo och fint mönster.

Tanjis sa...

Men det blev ju superfint! :)

Jes sa...

Den blev ju verkligen superfin, kombon med fordon och de randiga tyget passade ju perfekt :) Ja flera UFO-kvällar åt folket :) Gillar verkligen din omlottunika, ska nog försöka knopa ihop en till E.

Heilt spesiell sa...

Helt herlig. Elsker stoffene sammen.

Gekko sa...

Den blev ju jättesnygg! Jag har en egen tröja i det randiga tyget så jag blir lite extra glad av att se det :-) Härligt!
Och grattis förresten till att du gjorde ett uforyck! Det är svårare än det borde vara tycker jag :-)

MinaMirakel sa...

Det var ju nästan tur att tyget tog slut för det var ju jättesnyggt med det randiga till och dom röda sömmarna sen...../Åsa

Mimmi sa...

...och äntligen fick vi se den! ;-)

Den blev urläcker, jag älskar kombinationen!

od Andulky sa...

Grymt snygg! Gillar kombon skarpt, och modellen!! Borde kanske sy nån liknande till lillskruttan? Älskar tunikor, det är så himla praktiskt!!

Kicki sa...

Supersnyggt, som ALLTID!

Eli sa...

Den ble skikkelig fin!! Likte godt fasongen også.

Anki sa...

Vilken tur att du tänkte fel för jag tycker det blev superfint med det randiga till :-)

Lime by me - Lime design sa...

Fint mönster o vilket lyckat misstag...=)