torsdag 12 januari 2012

Ett måstetyg

Nu har jag nog alla färgställningarna av Liandlos klövertyg. Jag hade tänkt hoppa över det rosa, men när det låg så fint på disken på senaste Syfestivalen så gick det bara inte att motstå. Jag såg dessutom kombinationen med grönt och rosa knappar framför mig.

Setet är lillkusins. Rosa klöverklänning med gröna detaljer och ett par matchande tights i grön stretchfrotté. Fräscht och sött, men ändå inte too much.

För att kunna få täcksömmarna i en färg som matchade byxor och kantband var jag tvungen att shoppa lite. En proffstråd från Alterfil som jag köpte hos JB Tekoteknik, där jag köpte industrimaskinen. Alterfil är för övrigt ett hett tips om man vill ha en exakt nyans - det finns massor av färger och det är ptroligt slitstark och bra. En rulle 1000-meters rulle kostar bara lite mer än vad en 200-metersrulle Gütermanntråd kostar på tex Panduro.

Mönster:
Klänning: Eget
Tights: Ottobre 3/2004

Material:
Klöverjersey från Liandlo
Stretchfrotté från Tygverket
Kantband i bomull/lycra från Znok Design.

Bäst just nu:
Färgerna är bara så fina ihop! Jag gillar setet jättemycket. Nästan lite synd att lillebror inte har klänning. :-)

Sämst just nu:
Eftersom Alterfiltråden var tunnare än den tråd jag hade innan hade jag en del pill med att justera trådspänningen för industrimaskinen. Men det blev bra till slut och efter varje sån sejour känner man maskinen lite bättre.

10 kommentarer:

Jes sa...

Ett verkligen fibt kit :) färgerna blev jättebra tillsaans. Gilar verkligen den gröna färgen. Jag har inte köpt något av de olika färgerna av klövertyget trots att jag tycker att det är superfint, nu fick du det att klia i tygfingrarna :)

Sandra sa...

Superfint, rosa och grönt passar ju jättebra tillsammans.

Tack så hemskt mycket för förklaringen på snabba sprundet. Gjorde min första tröja med det i helgen, och det blev till min förvåning riktigt bra =)

Thea sa...

Härligt, Jes!
Sandra: Roligt att höra! Jag håller med, det är lättare än det ser ut!

MinaMirakel sa...

kanonsnyggt som vanligt!/Åsa

Pernilla sa...

JÄTTE HÄRLIGT SET, FICK LITE VÅRKÄNSLA AV FÄRG KOMBON =)

Anki sa...

Åh vad snyggt! Jag har lyckats låta bli det rosa klövertyget annars har jag nog åkt dit på klöver i alla varianter å färger... Synd att du visar hur fint det rosa var med grönt ;-)

od Andulky sa...

Så snyggt!!
Kan bara hålla med om klövertyget, jag älskar det!!!
Kram

Kicki sa...

Åh, va du är braaaa! Du anar inte hur mycket du inspirerar!

florin design sa...

Riktigt, riktigt snyggt!!!!

Thea sa...

Tack!!