onsdag 28 november 2007

Hängselmuddisar i ministorlek

Attans att jag inte sydde så här när mina töser var minisar. Det är ju så himla mysigt att sy så små kläder. De blir bara SÅ söta! De här byxorna är sydda i storlek 50 och skall landa hos två små tvillingar i bekantskapskretsen.
Byxorna är sydda i brun respektive gul Hilcovelour (återigen - vilken kvalitet!!). Jag tyckte det var lagom att göra byxorna "spegelvända" och inte likadana. Även mudden är från Hilco. Allt köpt hos Nea Nobelle.

Mönstret är från Ottobre 6/07, fast med lite förlängda benmuddar. Busenkelt. Att klippa till, alltså. Och att sy ihop, eftersom det bara är ett stycke. Sen var det det där med kantbanden. Jag vill så gärna använda min kantbandspressarfot till Coverpron, för det blir så snyggt. Tyvärr grejar inte den så snäva svängar som krävdes. Efter ett antal försök och sprättningar kom jag fram att det bästa var att helt enkelt låta hörnen bli som de blev och köra utanför med flit, för att sen sprätta bort den delen av sömmen, rätta till banden och sy på vanliga symaskinen. Det blev helt OK, även om jag såklart skulle vilja kunna svänga med coverpron. Om nån har något bra tips emottages det TACKSAMT!

För att förstärkningen skulle sitta bra strök jag fast den med vliesofix. Då knöglade det sig inte heller under kantbandet. Namnlappen från Mina Namnband sydde jag fast med maskin från avigan och vände sen över och sydde för hand från rätan. (fråga mig inte varför jag inte gjorde tvärtom!). Jag ville inte ha några rispiga kanter mot små babyben. Knapparna är från Prym och dittryckta med min eminenta prymtång (bild finns under detta inlägg)!

Maskinval:
Overlock att sy ihop.
Coverpro att sy kantband. Trådspänning: 4-7, steglängd: 4; Diffmatning: 1,25.
Symaskin att "sy om" delar av kantbandet. Raksöm med steglängd 5.

Att tänka på nästa gång:
Att skarva kantbandets ändar på slutet och vika över så att fästningen inte syns. Mer jobb men kan bli ännu bättre.
Träna på svängar!
Kanske en knapplist i benöppningen?

Tips:
Jag kom på att min overlock gör busiga hoppstygn så fort tyget är det minsta ojämnt när jag ställt in differentialmatningen fel. Hoppstygnen slutade när jag justerade ned differentialmatningen.

Bäst just nu:
Att de blev bra trots pillet med kantbanden. Så synd att inte Coverpron (eller jag?) grejade svängarna).
Sen tycker jag det blev en så otroligt gullig syskonkombination!

Sämst just nu:
Ja, det var det där med svängarna...

16 kommentarer:

Anonym sa...

Jag får nästan svårt att andas så fina de är! Kul!/Karolina

Tyrvi sa...

Jäklar vilka fina svängar på axelbanden! Grymt impad! Så där får jag aldrig till det. Hur gör du?

Och minikläder är så roligt! Jag vill sy hur mycket som helst, men vi har redan mer än bebis kommer kunna använda och jag är så trött och har ont i händerna så det får nog bli större kläder en annan dag.

Thea sa...

Ja, det var pilligt. Jag syr allt utom axelbanden med kantningspressarfoten. Sen viker jag hörnen tillrätta, nålar och syr med vanliga maskinen. Det är ju ltätare när sllt det övriga sitter på plats. Men jag skulle önska att jag kunde svänga med coverpron!

Gekko sa...

De blev grymt snygga!! Tvillingarna kommer ju bli ursöta!!
Lite orättvist är det ändå, jag vill också sy de där. Visade de till sambon när Ottobre kom men han var helt realistisk och påminde mig om Gullklumpens kaskadkräkningar de första månaderna. Det blev så mycket tvätt om hon kräktes ner både byxor och body varje gång så vi skippade byxor med överdel. Och så vill han inte ha byxor utan knappöppning i benen. Att han alltid skall ha så rätt:-D
Så jag avvaktar med att sy såna till bebisen kommer helt enkelt. Fast jag måste säga att dina och Cecilias snygga bilder inte gör mig mindre sugen!

Tyvärr har jag inga bra tips på så snäva svängar. Bodyen hade svåra svängar längst ner med Katvigkopian (bild kommer i bloggen under dagen), där körde jag långsamt och drog och bände på tyget. Men dina hänglsen är ju mycket mer svängda. Kanske någon på Sysidan har tips?

Thea sa...

Bra idé, ska kanske testa Sysidan.

Håller med om att de inte är de allra mest praktiska. Men rätt mjuka och smidiga att ta av och på. Och sen när måste man hålla sig till att sy plagg bara för att de är praktiska?! Du kan ju sy ett par BARA för att de är söta! :-)

Väntar med spänning på din blogg!

Gekko sa...

Det finns bilder i bloggen nu, även på rullfållen, hoppas att du ser hur det ser ut, det var inte så lätt att få en bra bild tyvärr. Jag trollar inte med kameran som du gör helt enkelt...

Jenny sa...

Ursöta...

Ellilo sa...

Så fina! Och den där velouren är ju helt underbar, håller verkligen med.

p.lu.to sa...

wow, bananer och choklad, härlig kombination:)

malin sa...

Det kommer att bli stans sötaste tvillingar :)

BONGI sa...

Men så underbara!!!! Kul med lika fast olika till tvillingarna!!

Cecilia sa...

Vad fina dina blev :)

KlaramedK sa...

Extremt söta och fina! syns inga spår av ev maskinproble

florin design sa...

Den där byx-modellen är ju bara så underbar! Å färgerna lika så :-)

an angel at my table sa...

Åh såååååååååå fina dom var!!

Tiff sa...

åh kan man beställa sådana?