lördag 24 november 2007

Och en julklänning till storasyster...

Såklart ska även storasyster får en julklänning. Jag vet egentligen inte riktigt vad jag tycker om syskonmatchning. Ibland är det klockrent och jättefint och ibland...nja... Det här tyckte jag dock var lagom. Funderar på om jag ska investera i brunvitrandiga respektive rödvitrandiga strumbyxor på PolarnOPyret till, eller om jag ska ta vanliga vita. Det är roligast med randiga, men kanske mer stilrent med vita.

Mönstret till denna klänning är, liksom det till lillasysters klänning, ett härligt hopkok av mönster. Dels Newlookmönstret nr 6526 dels en tunika från Me&I sen förra säsongen och sen lite egna anpassningar. Jag ville ha lite vidare ärmar på denna än på syrrans och så fick den gärna var lite längre. Storasyster hasar ju inte omkring på magen eller alla fyra (oftast inte i alla fall!!), så då är det finare med lite längd på klänningen.

Tygvalet föll på velour även denna gång. Tyvärr inte Hilcos, dock. Nog för att denna var fin, den också - köpt på Sundbybergs Textilcentrum före sommaren, men som Hilcos är den ändå inte. Men man måste ju göra slut på det man har innan man köper nytt. Eller, förresten, vem har sagt att man måste det! :-) Tillvägagångssättet är detsamma som för lillasysters klänning.

8 kommentarer:

Cecilia sa...

Åh vilken fin :) Det är så härligt med alla röda klänningar den här årstiden.

Jag tycker randiga strumbyxor, lite tuffare så :)

Thea sa...

Bra, tack för smakrådet!

Anonym sa...

Superfin den här klänningen också. Jag håller med föregående talare, jag röstar också för randiga strumpbyxor.

Anonym sa...

De är jättefina bägge tunikorna/klänningarna!
Kanske borde jag fixa med julkläder till mina tjejer och storebror.
Strumpbyxor i all ära, du kan ju alltid sy snygga tigts till, annars rösar jag oxå på randiga eller varför inte prickiga!

Jes sa...

Även denna var ju helt underbar. Systrarna kommer bli så fina.

Gekko sa...

Jättehärlig!! Och vilken produktivitet!
Jag gillar syskonmatchning jag... Innan jag själv har gjort det iofs. Randiga strumpbyxor till låter jättesnyggt. Nästan tur att vi inte har PO.P här i stan, annars hade jag köpt (nästan) alla deras strumpbyxor. Annars var det ju ett bra tips med tights!

Ellilo sa...

Oj vad du är produktiv! Jättefin klänning. Blir sugen på att sy en jag med.

Anonym sa...

Fiffiga du ;-) /Karolina