måndag 19 november 2007

Varmt å gött för liten D

Jag skrev ju i förra inlägget att jag fått det ärofyllda uppdraget att sy åt en liten kille som snart kommer hem från Kina. Hans omtänksamma mor (och säkert även far!) tyckte att han dels skulle hålla sig lite varm när vintern kommer och dels kombinera detta med sin kinesiska historia. Hon frågade därför om inte jag skulle kunna tänka mig att sy en mössa och halsduk i varm, go fleece och förse mössan med tecknet för ett av hans tre kinesiska namn. Självklart och jättekul! Just det här tecknet är kinesiska för drake och ingår i namnet. Å, det ska bli så roligt att få träffa honom vad det lider!

Fleecen kommer från Stoff & Stil och applikationen är gjord av tyg från E-slöjd, försedd med vliesofix och sydd med satängsöm med steglängd 0,5 och bredd 2,0.

Bäst just nu:
Att mössan blev som jag hade tänkt mig. Lite läskigt att ge sig på ett tecken sådär. Som tur var fick jag en papperskopia av tecknet av D:s mamma. Därför behövde jag bara förstora upp tecknet tillräckligt i kopiatorn och sen kalkera över till vliesofixpappret. För tänk om jag hade skrivit fel när jag hade försökt skriva det själv annars, och den stackars killen hade gått omkring med en mössa som det stod "majonnäs" på, eller nåt!

6 kommentarer:

Ellilo sa...

Vilken kul idé. Var det inte svårt att få till tecknet? Länkar till dig i min nya blogg!

Thea sa...

Njäe, faktiskt inte. Jag har ju faktiskt tränat en del, men det ska nog inte vara så svårt ändå. Tricket är vliesofix att stryka fast applikationen med och sen något mellanlägg att ha bakom för att få stabilitet.

Måste kika på din blogg också!

Gekko sa...

Snyggt set! Jag skulle tycka det var läskigt att skriva nåt på kinesesiska. Tänk om man skriver en böj eller nåt som gör att det betyder nåt helt annat;-) Fast så blir det väl inte om man kopierar ordagrant. Hoppas vi får se bilder på pojken med alla sina coola kläder så småningom!

Thea sa...

Jag hade en bild på tecknet som jag kunde förstora upp. Och tur var det, annars hade nog inte jag heller vågat!

Cecilia sa...

Applikationen är så snygg! Ja plaggen också givetvis, men det visste du ju redan :-D

Jes sa...

Supper fint, fina färger ihop. Blir inspirerad att göra något med en applikation på.