onsdag 11 mars 2009

Inför sommaren

Förra året blev jag lite tagen på sängen när våren kom. I år ska jag vara lite bättre förberedd och se till att smyga in lite vår- och sommarplagg mellan beställningarna. Visserligen är det ju oftast shorts och byxor som saknas, men även en liten elefanttunika kanske kan vara på sin plats?

Mönster:
Eget, strl 92

Material:
Stretchjersey med elefanter från Stoff&Stil. Tyget är ganska tunt, så det passar bättre till en T-shirt eller klänning som inte ska bäras utanpå, tycker jag.

Bäst just nu:
Jag gillar ju det här tyget! Och modellen är så rolig att sy, så jag får säga att det bästa just nu var att jag fick tummen ur!

Sämst just nu:
Att tyget, trots att jag bara körde tyger med vit grundfärg och påtryckt mönster, liknande färger och även slängde med en colour catcher, fick en anings aning rosa färgton på tyget. Hoppas det försvinner i nästa vätt. En liten varning är i alla fall på sin palts - jag tycker Stoff och Stils tyger färgar rätt mycket (har märkt det även förut - är det nån annan som har samma erfarenhet?), så var noga med förtvätten och tvätta med liknande färger!

24 kommentarer:

od Andulky sa...

Jättesöt! Men tycker du det var ok att sy i tyget? Jag älskar det, men har inte vågat köpa det eftersom jag har hört att det är så svårt att sy i.. Nu kanske jag måste köpa det iaf ;-)

sygryn sa...

Jag har också det tyget, som ännu så länge har blivit en body. Men jag tyckte att tyget redan från början hade en svag rosa nyans. Jag köpte det marinblå, med vita elefanter också, där var elefanterna tydligt vita i jämförelse.

Thea sa...

Anna: Det är ju inte som interlock, så lite svårare är det. Eller rättare sagt så kanske det är en vanesak?

Sygryn: Kanske du har rätt! Kanske det inte alls färgade då?! Jag kollade inte så noga innan, men färgduken var röd när den kom ut, så jag förutsatte det innan.

Annika sa...

Jag tvättade det där tyget igår, och tyckte precis som du att det vita blev lite rosa. Jag körde endast det där tyget, visserligen på 60 grader vilket det kanske inte ska tåla, men ska jag sy barnkläder får det bära eller brista - måste kunna tvättas i 60 grader tycker jag. Tråkigt när tyger färgar ner sig själva...

Fin tunika förresten! Själv ska jag nog sy en superenkel klänning och låta elefantmönstret tala för sig själv...

Villa Nystuga sa...

Verkligen jättefin tunika! Blir sugen på att sy lite tunikor till min dotter.
Jag funderade själv på att köpa elefanttyget, men kom som inte riktigt till skott.

Heilt spesiell sa...

Kjempefin tunika.Jeg synes det er ett litt småvanskelig stoff å sy i siden det er såpass tynt.Har til nå bare sydd undertøy i det og sånn er det jo perfekt til siden det er så mykt og godt.

OttoPippi sa...

Tunikan är klockren!!

Tack för tips och varningen om infärgningen... Jag har ännu inte köpt detta tyg (är med i tagdetduhar denna månad så det får vänta ett tag).

Skaparmani sa...

vad är en color catcher för något?

Vecka - Vecka sa...

Alldeles underbart tyg! Synd att det färgar. Skulle ändå gärna skaffa tyger från stoff&stil, men vet inte om det går då jag bor i finland.

Doris_Assar sa...

Somrigt och härligt!! Elefanterna är riktigt fina :-)

Thea sa...

Skaparmani:
Colour cather är en duk som man slänger med i maskinen och som suger upp överflödig färg. Finns att köpa där man köper tvättmedel och ska vara helt miljövänlig.

Jes sa...

Snygg, gillar din modell, härligt tyg :)

♥Ida♥ sa...

elefantyget är bara så sött.. jätte fin tunika... =)

Annelie sa...

Jag var tuff o slängde i elefanterna och tyget med stjärnor (båda från s&s) samtidigt i tvättmaskinen. Elefanttyget har en tydlig rosa nyans efter tvätt, men om man tittar på de vita stjärnorna på stjärntyget så är de fortfarande vita i jämförelse med elefanttyget. Jag tror också elefanterna är lite svagt rosa från början, annars borde väl stjärnorna åxå blivit rosa?!

Henrietta sa...

Jätte fin tunika!

Strömming sa...

Jättesöt tunika!

Håller med om att vissa tyger från stoff och stil färgar av sig väldigt mycket. Velouren kör jag två gånger för att få ur all överskottsfärg...

Anonym sa...

verkligen fint!

fante sa...

Härlig :-)

Och tack för varningen. Jag är på väg att beställa därifrån i dagarna.

Efwa - Medea sa...

Tyget är verkligen underbart. Jag lärde mig för länge sedan att alltid tvätta plagg med vitt i med andra plagg som har vitt i sig och inte med plagg som är tex. bara röda för att det är rött i mönstret. Det har alltid funkat för mig. Dessutom alltid i 60gr för att inte färgen ska färga tillbaka på plagget.
Hoppas verkligen att den rosa tonen går bort i nästa tvätt.
Kram Efwa - Medea

Efwa - Medea sa...

oops. jag läste visst inte ditt inlägg så noga. Ser nu att du inte alls haft med nåt rött plagg. Sorry...
Konstigt att det färgar sig själv. *fundersam*

Kobra sa...

Utrolig fin :)

Gekko sa...

Så fin! Jag tyckte att tyget passade urbra till tunikan!
Jag har de marina elefanterna hemma men nu blev jag förstås sugen på de röda också! Får låsa in Stoff och Stilkatalogen! :-D ;-)

Petronella sa...

Hej.
Jag läste detta inlägg + kommentarer innan jag fick hem mitt röda elefanttyg från Stoff och Stil. Jag tvättade därför tyget separat och klippte bort en liten bit av tyget innan tvätt för att jämföra med efter tvätt. Och jag kunde konstatera att det var samma nyans på tyget före och efter tvätt. Så det färgade alltså inte MEN det vita har en viss rosa nyans. Lite konstigt tycker jag. Men det är ändå väldigt fint.

Och vad fin klänningen blev!

Thea sa...

Men jättetack för den kommentaren! Gud vad bra att veta! Jättegulligt att du tog dig tid att berätta det också! :-)