söndag 1 mars 2009

Premiär för Ipodfodral

Det här blir inget långt inlägg! Jag är trött och lite risig och borde redan ha gått och lagt mig. Men jag ville så gärna visa LinSar (och er andra såklart!) Ipodfodralen jag gjort. Jag fick nämligen ett mail från LinSar som undrade om jag inte kunde sy ett Ipodfodral till hennes dotters födelsedag. Det var lite brådskande, födelsedagen var i antågande. Nu är ju LinSar väldigt duktig på att sy själv, men tyckte sig inte ha så många brokiga tyger hemma. Lite ironiskt då att det ena fodralet är helt i Hilcotyger - och det har hon gott om, det vet jag. Men just lila, som var dotterns favvorfärg, var det ont om i retrotygshyllan. Men vad är det som säger att retrotyg måste vara gammalt?

I alla fall sydde jag fört en (med ficka av äkta retrotyg) i grönt som prototyp. Den blev bra, möjligen med undantaget att knapparna var lite knöliga att få ned i fickan. Den andra fick en dragsko istället och till den valde jag de lite mer lila nyanserna. Så nu är det bara för LinSar att välja!

Mönster:
Eget, för att passa en Ipod 9*4 cm. Inspirerat av Anki på Sytts fina mobilfodral.

Material:
Blommig finecordmanchester och easy cotton från Nea Nobelle
Grönt kraftigt tyg från IKEA och retrotyg som jag fått från dagis, faktiskt. Det låg bland tygbitarna barnen sydde handdockor av och jag gick länge och sneglade på det innan jag vågade fråga. Då fanns det bara en liten bit kvar, men den fick jag. Synd att jag inte frågade tidigare...

Bäst just nu:
Att jag hann få klart fodralet i tid. Inget komplicerat mönster, men det tar ju alltid tid när man gör något för första gången. Det ska mätas och ritas, och -ja, ni vet.

Sämst just nu:
Hmm, kanske knapparna till den gröna då? Kanske jag hittar på en annan lösning för den om LinSar väljer den.
Sen var det svårt att få till färgerna exakt på fotona.

10 kommentarer:

LinSar sa...

Tusen Tack snälla du!!Den lila kommer bli perfekt till tösens lila I-pod.Du vet ibland saknas det där tyget med det lilla extra.Och då är det ju tur att du finns:)

kaoz sa...

Så fine! Likte spesielt godt den lilla:)

Anna-Snoddas sa...

Superfina! :)

florin design sa...

Jätte fina!

SiriR sa...

Kjempefine, heldige du som fikk stoff fra dagisen!! I barnehagen til jentene mine henger det et veldig fint gardin jeg godt kunne tenkt meg, men jeg har ikke turt å spørre om det!

od Andulky sa...

Jättefina!!

Hello sa...

De blev jättefina!

Och ska man vara riktigt petig med retoriken, så är ju retro sånt som är nygjort i gammal stil... Övrigt är begagnat eller kanske "vintage" på nysvenska :)

märkvärdig sa...

Vad fina!

Jag har ipodfodral på min mentala att-göra-lista. Detta var inspirerande.

Bobo/Rumba de kransen sa...

Fina, håller med de andra och har också det på listan över saker jag nån gång tänkt göra.

sussot sa...

Vilken trevlig o inspirerande blogg du har. O så trevliga fodral. Måste nog gräva i mina gömmor och starta något nytt litet projekt.