torsdag 5 mars 2009

Vårkänslor kanske?


Faktiskt lite tokigt. Att mitt i varannandagsvädret sitta och sy en galet somrig solhatt. Inte det minsta vintergäck har man sett skymten av, men kanske, kanske var det koltrasten jag hörde på väg till dagis i eftermiddags? Var det månne den känslan eller de, efter lyckligt plaskande i smältvattensrännilar, genomblöta overallerna som fick mig att vilja sy en solhatt? Vet inte. Vad jag däremot vet är att jag länge velat sy just en sån här modell. Detta första försök är en utveckling av mitt mönster till hawaiihatten från förra sommaren. Den blev knappt använd... Därför ville jag ha den nya varianten på hatt lite tuffare än den förra. Florin, tack för inspirationen, du gör så fina hattar!

Vid första försöket ställde jag ut brättet för lite nedtill, så det fick jag göra om. Efter att jag justerat det gjorde jag överdelen på tok för lång och brättet likaså, men det gick lätt att justera genom att sy en söm innanför. Till nästa exemplar ska jag försöka "slipa av" rundningen på tårtbitarna lite samt att ställa ut brättet ytterligare en två cm. Men den funkar som den är, det tyckte i alla fall dottern. :-)

Mönster:
Eget

Material:
Tyg från loppis samt lakansväv som foder.

Bäst just nu:
Jag har haft tyget rätt länge men inte vetat vad jag ska göra av det. Men det här blev det härligt till. Sen är jag glad för att jag är på god väg att få till ett solhattsmönster jag gillar. Gissar att halva bekantskapskretsen kommer att bli försedda med solhattar till våren...sol-och-molntyg, elefanter, landskapstyg... Ja, det finns hur mycket som helst!

Sämst just nu:
Att jag har åkt på nån liten elak bacill som inte vill ge med sig. Trött och sliten och irriterad, som man blir när man inte orkar. Då ska man egentligen inte sy. Blir så lätt fel då...

14 kommentarer:

Mimmi sa...

Oj, vad avundsjuk jag blir på dig nu ;-) Att du har fått till ett bra solhattsmönster. Redan förra sommaren hade jag siktet inställt på att göra ett sådant mönster, men hade inte inspiration till detta. Förhoppningsvis så kan jag få till det nu i vår i stället, men det får vänta till efter marknaden den 5 april (då är det nog för tidigt att sälja solhattar iallafall). Gjorde ju en solhatt till vänninans barn i höstas, som tydligen passade bra så jag har ju något att utgå ifrån iallafall.

Krya på dig!

Katarina sa...

Fin hatt och superhärligt tyg!

Vindling sa...

Krya på dig. Det är verkligen öken att gå och dra på en massa skit.

Solhatten är snygg! Är själv jättesugen på att blrja sy solhattar igen. Köpte ett tyg på loppis redan i slutet av sommaren som jag är övertygad om kommer bli en kanonsnygg hatt. Med matchande kjol till kanske, vem vet... Ska nog ta och prova förra årets solhattar på töserna så får vi se vilka storlekar som behövs i år.

Heilt spesiell sa...

Proff,stilig, rett å slett perfekt:)

Kaja sa...

Krya på dig. Dottern hostade i natt, så jag ligger back x antal timmar i sömn, och måste ändå jobba.

Någon chans att sova igen finns inte förrän i mitten på nästa vecka heller... Vi kan väl tycka synd om varandra??

Jättefin solhatt, väldigt somrig! Vi har faktiskt fått upp snödropparna i trädgården, men någon sommarkänsla har jag INTE ännu...

od Andulky sa...

Supersnygg!!!

Skaparstigen sa...

Så underbar!

fante sa...

Fiiiin :-)

florin design sa...

Vad lustigt, det första jag tänkte när jag såg bilden var att den ser ju nästan ut som mina solhattar :-) Å sen läser jag det du skrivit, kul att kunna bjuda på inspiration! Jag ska till å sy solhattar i kväll tror jag :-)

Linda Muhr sa...

Tyget var fantastiskt!
..å hatten lika så!

Bobo/Rumba de kransen sa...

Å så fin den var!

Strömming sa...

SNygg hatt!!

Jag såg snödroppar häromdagen, våren är på väg!

Cantina sa...

Vilken SNYGG mössa! Längtar till sommaren nu!

Jes sa...

Vilken gullig mössa :)