söndag 29 mars 2009

Pyjamasnytt

Mina finisar har fått nya pyjamasar! Det började med att lillasyster verkligen BEHÖVDE en ny pyjamas. Sen fortsatte det med att flodhästtyget anlände och att jag såg Stratus jättefina flodispyjamas i senapsgult och lime. Valet var gjort. En turkos flodispyjamas à la Meedom med limefärgade muddar. Jag ville ha den i storlek 92, ritade av mönstret i storlek 92. Och fick nånstans närmare strl 104 skulle jag tro! Från början hade jag bandkantat benen men kantbanden klipptes snabbt av och byttes ut till muddar och nu är pyjamasen fullt användbar om än med lite växmån.

Man kan ju få för sig att helsydda pyjamasar passar bäst till lite yngre barn. Det konstaterade storasyster 5 år snabbt, att så var det minsann inte alls. Hon "önskade" sig också en och fick välja själv bland tygerna. Röda elefanter med koboltblå mudd. Ett riktigt bra val!

Behöver jag säga att de älskar sina pyjamasar?! Helst skulle de ha dem oavbrutet utan att jag någonsin tvättade dem.

Mönster:
Meedom Börnetöj 0-3 år resp 4-7, form 1 strl 92 och 6 år.

Material:
Flodhästtyg, elefanttyg och koboltblå mudd: Jofotex
Limegön mudd: Stoff och Stil
Tryckknappar från Prym

Bäst just nu:
Det behöver nästan inte sägas: Att se glädjen över de nya pyjamasarna! Jag tror det är extra roligt för storasyster att få vara lite som lillasyster...

Sämst just nu:
Jag gjorde två varianter på halslinning; den lilla bandkantade jag och den stora sydde jag på en rullå som jag rundade i hörnet. Jag provade mig lite fram och tror att den senare blir bäst. Lite ytterligar träning kvävs dock för ett perfekt resultat.

21 kommentarer:

Madelene sa...

Åh! Vilka tjusiga! Din dotter har verkligen god smak på färgkombo :0) Här där vi bor är det bandy som regerar och vi har just röd och blå på våra bandykläder :0)Edsbyn! :0)

Anna-Snoddas sa...

Underbara! Vilka härliga färgkombinationer! :)

sygryn sa...

Jättefina, i mysig modell!

Bobo/Rumba de kransen sa...

Vilka mysiga pyjamasar! Jag har faktiskt haft en hel pyjamas som vuxen till och med. Men som tur är (!) finns den inte kvar. Det var lite väl sparkdräktsaktigt kanske. Men på stora barn - absolut!

Gekko sa...

Så fina!!! Och vilken mysig bild sen, det ser ut som att de riktigt njuter av sina pyjamaser! Jag säger annars som du, du syr mina tankar! Vi pratade här idag om att jag borde sy röd elefantpyjamas till dottern! :-D

Ett tips till rullpn är att sy fast den som man syr på en krage, då vänder man ju knapplisten runt, det är lätt och blir snyggt. Men det var kanske så du gjorde?

Doris_Assar sa...

Fina pyamasar! :-)

Jes sa...

Så fina pyamaserna blev!!! Glömde ju att be att få se dem när vi sågs sist :) Som Gekko säger man ser riktigt hur tjejorna myser i soffan i syna pyamaser:)

stora lilla j sa...

Jättefina pyjamasar, älskar den turkos o limefärgade! Meedoms mönster är tvärtom mot svenska, stl 92 betyder att den är lämplig FRÅN 92, till minst stl 98...

Heilt spesiell sa...

De var knallflotte!!Herlige farger-nesten for flotte til å være natt tøy:)

Thea sa...

Oj, tack för era kommentarer och tack för de braiga tipsen! Gekko - du får mer än gärna visa! :-)

SiriR sa...

Så søte! Stilige pysjamaser.

Mimmi sa...

Vilka goa!

Lillen behöver också lite nya "jamisar", får se när man får tid över till det ;-)

Nilla sa...

Mysiga och jättefina! Dottern har bra smak också!

fante sa...

Den bra smaken verkar ha gått i arv :-D Snygga pyjamasar och fin bild :-)

Strömming sa...

Snygga jamisar! Diggar den modellen jag också men än har jag satte fötter på den istället så att den ska passa täckesavsparkande bebis bättre! Mudd ska jag ha i åtanke när I blir lite större!

Anonym sa...

Så fina! Och visst passar helpyjamas även till stora tjejer. Storasyster hos mig har sin på sig dygnet runt ibland när vi är hemma... Jättehärliga färgkombinationer.

Cilla sa...

Jag måste bara fråga dig en sak. Är ditt flodhäststyg så turkost som det ser ut på bilden?
Jag fick nämligen hem mina flodhästar idag och mitt tyg är snarare en ganska mörk blå färg än turkost. Buhu vad besviken jag blev. Jag som älskar turkost.

Thea sa...

Svårt att säga; det med bilder är så svårt. Jag håller med om din beskrivning lite; en blandning av mörkt turkost och mellanblått på något sätt. Inte den allra vanligaste turkosa färgen, men ändå så att jag skulle kalla den turkos. Själv tycker jag jättmycket om den, men det var ju hemskt tråkigt om du blev besviken.
Kram!

Cilla sa...

Tack för att du svarade så snabbt :)

Mitt tyg kan ärligt talat inte kallas för turkost hur man än vänder och vrider på det.

Jag har surfat runt bland alla sybloggar jag kan hitta och tycker fortfarande att mitt tyg har en helt annan färg än alla de bilder på tyget som jag har hittat.

Jag antar att den andra "tryckningen" blev lite blåare än den första helt enkelt. Men jag hoppas att det kanske mattas lite efter tvätt. Hoppas hoppas.

Thea sa...

Hmm, har inte sett tyget från andra tryckningen och vet nog ingen som har fått det än heller. Har du kollat med dem?

Cilla sa...

Jag har mailat Jofotex, men de säger att det är tryckt med samma färg och på samma ställe.
Jag citerar "det är i princip precis likadant".
Jag har ju inte sett någon annans tyg i verkligheten, så vad vet jag.
Men det är ju faktiskt inte hela världen.