onsdag 22 december 2010

Julstasserna

Ja, nu är det jul igen! Jag trodde inte jag skulle hinna sy några julkläder i år, men så började jag klippa lite och trä maskinerna och vips så hade jag gjort den blåa klänningen. En lugn kväll och så var den röda också klar. Och sen var det ju ett måste att få lillebrors set färdigt. Jag är så nöjd med kläderna. De passar mina ungar perfekt!

En förutsättning för att få allt klart var att jag hade mönstren redan. Och det hade jag, i alla fall till klänningarna. Storasyster slipper helst klänning, men till jul är det ju roligt om hon är lite uppklädd. Så hon fick en stilren variant i favoritfärgen. Istället för muddväv som på "originalet", byxklänningen i DeerDot trikå, (som hon för övrig älskar) gjorde jag en infodring och dolt blixlås bak samt resår och lite pös i ärmarna. Då kändes den mer festlig utan att vara så prålig.

Lillasyster i sin tur älskar när det snurrar och är prinsessigt. Hon blev så glad över den vinröda julklänningen att det är full kamp här hemma för att spara den till jul. Senare kan hon få ha den att måla i och gå till dagis med, men innan jul får den gärna vara intakt... Mönstret till den här klänningen är detsamma som till den gråa velourklänningen, den här gången försedd med infodring och dolt blixtlås bak.

Lillebror byxor är en omarbetad och detaljförsedd variant av muddisarna i Ottobre 5/06. Framfickor, fuskgylt, resår nedtill och till och med en liten ficka bak! Slipoverns mönster är det enda som är nytt. Inga konstigheter; som en tröja till stussen plus mudd nedtill (75% av tröjmåttet). V-ring som jag kantat med kantband. Jag rätade ut v:et och kantade helt rakt och sydde sedan av det mitt fram för att få till ett v.

Japp, nu kan julen få komma! Vad jag själv ska ha på mig?! Äsch, jag hittar väl nån gammal trasa i garderoben! ;-)

Mönster:Klänningar: egna, strl 104 resp 122/128
Muddbyxor: rejält omarbetad variat av Ottobre 5/06, strl 62
Slipover: eget, strl 62

Material:Marinblå velour (ser dock lite ljusare ut på bilden) från Swelogent.
Vinröd velour (helt fantastisk!) från Tygpyssling (som har rea på all velour under december - skynda fynda!)
Randig velour från Jofotex
Sandfärgad stretchsammet från Michas Stoffecke (för länge sen)
Dolda blixtlås från Bibbi. Bibbi är verkligen toppen! Har i princip allt och är supersnabb på att skicka! Tack Bibbi!

Bäst just nu:Först och främst att allt passade så bra. Jag hade inte haft nån tid att sitta och sy om.
Sen lyckades jag för en enda gångs skull att inte köpa mer vinröd velour än jag behövde. Det räckte preciiiiis lagom till klänningen. Inte ofta det händer!

Sämst just nu:Lite klantigt; när jag sydde byxorna bestämde jag mig efter ett tag att sy dubbla stickningar istället för enkla. Alltså kompletterade fickornas kanter med en extra stickning i efterhand. Men jag tänkte inte på att jag därigenom sydde ihop fickan också! Så nu är den noggrant tillsluten! Det går ju att sprätta, men å andra sidan kanske inte en sjuveckors bebis har så mycket i fickorna, eller?!

11 kommentarer:

Benglan sa...

Fina julkläder!
Själv har jag inte hunnit göra några utan barnen har "köpejulkläder". Eller hunnit och hunnit, det har bara inte blivit av och nu är det försent... Känns lite illa att mitt nyårslöfte för 2010 sprack den 22:a december.... (hade bestämt att djag under 2010 skulle sy alla deras kläder utom vinterytterkläderna...)

God Jul! /A

sara . mamma till wilda sa...

Den blå klänningen är ju helt underbar

JuMel sa...

Så fina julkläder! Du är duktig du som fått ihop julkläder till alla tre barnen även fast du har en liten bebis att ta hand om. Själv har jag inte sytt ett julplagg i år utan alla får köpes julkläder,men det kan ju vara kul det med!:) God Jul!

Fangoria sa...

Sååå fina! Jag hinner inte heller sy något till mig själv....=( Men Tirils julklänning är klar, och till Kiron ska jag knåpa ihop en fluga, hehe!

Kaja sa...

Underbara!

God jul!

Ingrid sa...

Vilka härliga juloutfits!!! Klänningar man drömde om som barn :) Och som pojkmamma måste jag säga att jag älskar lillkillens kläder alldeles extra mycket. Tycker inte alls att det gör något med igensydda fickor.

Hoppas ni får en härlig jul!!

Åsa Tidqvist sa...

Superfina kläder! Jag har bara fixat en kjol till mitt ena barn - skomarkarens ungar liksom...God jul på dig!

od Andulky sa...

Så jättefint!!!
Kram

MinaMirakel sa...

Underbara julkläder!/Åsa

KRUMELEJ sa...

Åh jag kan bara tänka mig vad söta de kommer att bli. Ha en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Gekko sa...

Jättefina!! Jag har själv brottats med Gullklumpen idag, hon ville så gärna så gärna ha på sig julklänningen direkt när den var klar idag.
Säger som JuMel att du är jamen duktig som hinner sy till alla tre! Lillebror är ju rätt liten fortfarande! :-)

God jul!!