onsdag 27 april 2011

Klöverkuvert

Det är mycket klöver i år! Inte i plånboken förstås, för man blir ju inte rik på att vara föräldraledig. Jag menar istället som tygmotiv. Jag har räknat till inte mindre än tre olika klövertyger i sammanlagt fem färgställningar i garderoben. Bara i trikå. Och då har jag säkert missat något.

Den här bodyn är sydd i DeerDots gröna klövertyg i bomull/lycra. Kvalitén är toppen, tycker jag! Lite sobert blev det med vitt kantband. För mig var det dessutom premiär för kuvertringning. Jag har alltid trott att det ska bli slappt och trist, men det blev riktigt bra.

Mönster:
Kånkarongs, strl 74. Vi brukar byta mönster ibland på våra syträffar. Då roligt att få prova någon annans som omväxling. Detta var jättefint!

Material:
Klövertyg i bomull/lycra från DeerDot. (Tack för hjälpen, Kånkarong!)
Vit, tunn interlock till kantband (JNYdesign)
Knappar, KAM, 10 mm, från Babythings.

Bäst just nu:
Att äntligen ha fått ändan ur och sytt en kuvertringning. Jag gillar den! Får nog testa på lite andra plagg också. Ser en klänning framför mig, till exempel.

Sämst just nu:
Att två av tre knappar i grenen redan har släppt. Fattar inte, jag använder ju KAM-pressen jämt, visserligen oftast till 9 mmknappar och dessa är 10, men ändå. De brukar sitta som berget.

9 kommentarer:

dajj sa...

Ja, klöver har verkligen kommit ordentligt den senaste tiden! (Som tur är ser man det äntligen på marken också... hihi!) Det är verkligen fint.

Har du aldrig sytt kuvert? Jag trodde att du hade sytt allt! =D Men det var ju tur då att du fick ett så bra mönster för jag tycker oftast att det blir just "slappt". Men Kånkarång vet ju vad hon gör. ;)

Gekko sa...

Jättefin, riktigt fräsch!
Konstigt med knapparna :-(

Wcollection sa...

Sååå härlig! Tyvärr lossnar nästan alltid mina knappar i kant ing om jag inte kör på 12mm:(för korta proggar för att det ska fästa ordentligt tror jag....

Pernilla sa...

Jätte fin gillar tyget i grönt,har också sytt både klänning och body med kuvert det är både smidigt och snyggt!
mina plast knappar brukar lossna men inte dom i metall konstigt!

Annikwa sa...

Åh vilken lyx att du kommit över en bit av det gröna klövertyget, det är SÅ fint tycker jag! Och kuvertringning är en riktig höjdare här hemma, så lätt att trä över huvudet utan protester från bebisen :-)

od Andulky sa...

Så fin! Jag älskar kuvertbodysar och har även sytt flera "kuvertklänningar". Älskar dem!!
Kram

dorabella sa...

Såå fin denna va i underbart klövertyg! Vill ha;)

MinaMirakel sa...

Så fint, köpte oxå klöver från deerdot.
Jag har inte satt saxen i det ännu, vi får se vad det blir!/Åsa

Retro Elephant sa...

fiin!

//Lina