torsdag 28 april 2011

Snurrig favorit

En helg för två år sedan när vi skulle resa bort åkte jag ifrån barnens packning. Väskan med barnsaker blev stående i hallen hemma och barnen hade inga andra kläder än de de stod och gick i! Gissa hur snopet det var när vi upptäckte det, rätt långt ifrån civilisationen. Dagen därpå fick storasyster och jag en heldagsutflykt för att köpa nya kläder till henne och lillasyster. Det var då jag hittade inspirationskällan till den här kjolen. Den hängde där i affären och jag som vanligtvis inte är så uppmärksam på kjolar tyckte den såg så fin ut. Den fick följa med hem. Och lillasyster har älskat den sen hon fick den. Nu är den urtvättad och blekt men passar faktiskt fortfarade.

Länge har jag tänkt att jag ska sy en sån variant på kjol till henne, så att sorgen efter den andra inte blir så stor när den hamnar på urvuxethyllan eller på något ännu värre ställe...

Här är den nu äntligen. Verkligen inga konstigheter, utom att det är lite pyssligt med rynkningen (görs genom att man syr två parallella rynktrådar som man sen drar i) men resultatet är fint. Översta delen är formad efter midja-höft-stuss. De övriga delarna är har jag ökat med 1,5 för varje del för att få rynk på. Sen har jag sytt till rundlar, rynkat och sytt fast. Mellan tyglagren, från mitt fram till mitt bak, från mitt bak till mitt fram och längst ned har jag sytt på en rynklist som jag kantat med rullfåll. Kjolen har linning med resår.

Mönster:
Eget, strl 104, inspirerat av en älskad kjol.

Material:
Det prickiga kommer från mina tyggömmor - tror det är ett loppisfynd - och de andra från NeaNobelle.

Bäst just nu:
Att lillasyster utsett det till sitt favoritplagg. Jag var lite osäker på om jag själv gillade stilen först, men nu när hon har den tycker jag en är jättefin på henne. Jag hindrade den från att följa med på skogsutflykt idag. Tänkte att den ju kunde få vara hel och kådfri någon vecka i alla fall, eller?

Sämst just nu:
Ahh, jag hade det på tungan och så glömde jag bort det!

9 kommentarer:

Liten og stilig sa...

Utrolig herlig skjørt!!!

Benglan sa...

Vad kul att se den på! Tjusig :) Förstår att det blev en favorit!

Kristin sa...

Vilken härlig! Superfin

Annikwa sa...

Jättefin kjol! Och jag gillar verkligen tröjan med cyklar på också, varifrån kommer det tyget? (För jag ser att det sitter en kokalal-lapp på den!)

Anonym sa...

Annika: Kul att du gillade cykeltunikan. Här är inlägget om den: http://kokalal.blogspot.com/search?q=cyklar
//Thea

Åsa Tidqvist sa...

superfin! förstår att hon gillar den, det skulle min tjej göra med =)

Skrekk o Gru sa...

Det var virkelig flott! Jeg liker også bodyen i kløverstoffet i innlegget under!

Kristine sa...

Utrolig vakkert skjørt!

Venke sa...

Nydelig skjørt!! Elsker bloggen din! Massor med bra inspirasjon! :)