fredag 15 april 2011

Sista innan sommaren

Så har lillebror fått sitt sista par retrobrallor innan sommaren. När han har vuxit ur dessa håller jag tummarna för att det har blivit för varmt för att ha på sig velourkläder.

När jag satte på lillebror hans nya kläder insåg jag att det nog faktiskt var första gången han hade blått på sig! Förutom sjömansskjortan på kusindopet då, och ett par marinblåa muddisar när han var nyfödd. Och en fådd pyjamas. Konstigt! Jag tycker ju egentligen jättemycket om blått, men har nog tittat mig mätt på barnklädesavdelningarna skulle jag tro.

Det började med att jag köpte den fina Campanen hon NeaNobelle på Syfestivalen. Den visste jag skulle bli en omlottbody. Sen behövdes ett par matchande byxor till, men det tänkte jag inte så mycket på förrän jag insåg att lilleman vuxit ur sina retrobrallor och givetvis behövde ett par nya. Minst ett par i varje storlek ska han få! (Förutom möjligen sommarstorleken då). Den himmelsblåa velouren var klockren till campanen och en nougatbrun stjärna fick bli pricken över i.

Samtidigt passade jag på att sy ett annat matchande plagg som jag har längtat efter att ha i garderoben sen långt innan lillebror var på planeringsstadiet - en ugglebody i bomull/lycra.  Tack snälla Jofotex, som snabbt hjälpte mig att skicka en extra bit när det jag hade inte räckte -Visst är det surt när sånt händer; när man har allt klart och så fattas en liten bit tyg...morr!

Mönster:
Egna, strl 68

Material:
Blå/vitrandig Campan från NeaNobelleUggletyg från Jofotex
Himmelsblå velour från Michas Stoffecke (fast den finns hos Neanobelle också).Tunn interlock resp campantrikå till kantband.

Bäst just nu:
När maken kom hem igår lyste han upp och sa "vad fina kläder han har", så fort han fick se lillebror. Det är en komplimang, tycker jag! Han är ändå van vid att hans son har nya kläder rätt ofta och då är det lätt att bli lite hemmablind.

Sämst just nu:
Att trådarna på kantbanden på retrobrallorna avvek unset för mycket mot kantbandet. En sån struntdetalj egentligen, men ändå så irriterande!

12 kommentarer:

Benglan sa...

Jättesnyggt! Blev extra förtjust i den blårandiga bodyn med blårandiga kantband. Fräscht! Och retrobrallor är ju alltid retrobrallor :) Coolt!

jenny sa...

Jättefint. Tänkte skriva precis som Benglan, snyggt med kantbanden runt bodyn!

Susanna sa...

Jättefint alltihop!

R har nu väst i de byxor jag köpte till I förra vintern, de är så fina! :D

Pernilla sa...

Jätte fint och lill killen passar super bra i blått!!
Så stor han har blivit och väldigt söt =)

Karin sa...

Vilken fin kille! Den blåa nyansen med nougatbrunt var ju klockren. Jättefint!

MinaMirakel sa...

Superfint, jag har en massa campanbitar liggandes här hemma som jag nu ser att det ska bli bodysar av!/Åsa

FridoLi sa...

Underbara kläder!

Anna Johansson sa...

Jättefint!

Camilla sa...

Vilket fint set!

od Andulky sa...

Underbart fint!!!
Så stor han blivit :-)!!
Kram

CatarinasPatchworkSytt&Smått sa...

Du syr så fina kläder, den blå byxan är jättetuff, men fotomodellen hjälper nog också till,såå söt!
Gillar din blogg,inspirerande och informations rik!

Anonym sa...

Han är så söt! Och kläderna också. :-)