fredag 9 november 2007

Mjuk födelsedagspresent

En liten tjej fyller ett år här i dagarna. Ett toppentillfälle att använda något av mina nya tyger från Syfestivalen. I MG Tygers monter köpte jag ett laxrosa trikåtyg med svarta stjärnor (samma som det gröna jag haft tidigare). Dessutom hade de en matchande velour. Inte ofta man har sån tur att man hittar matchande nyanser så.

Jag bestämde mig för att ge mig i kast med ett laxfärgat/svart set med body och velourmuddisar. Lite sött och tufft på samma gång. Bodyn är sydd enligt samma mönster som denna och muddbyxorna enligt dessa. Gamla beprövade favoritmönster, med andra ord. Jag tog svart mudd och halsringning till bodyn, men valde bort svarta stickningar eller dekorsömmar. Tyckte det hade blivit för hårt. Till muddbyxorna matchade jag med svart mudd och fotmuddar.

Knapparna är från Prym och ditsatta i ett nafs, efter att jag kom på att man först sätter fast den trubbiga delen i tången, sen trycker fast den taggiga delen rätt i tyget, och sen sätter fast den i tången. Då hamnar knappen alltid rätt.

Maskinval:
Overlock att sy ihop och se fast hals, ben och midjemudd. Coverpron med kantbandspressarfot till att sy fast kantbanden längs benöppningarna. Stickningarna både på bodyn är sydda med tvillingnålen på symaskinen, framför allt eftersom jag bara hade en rulle tråd och inte orkade hålla på och trassla med spolarrullar och coverpron.

Bäst just nu:
Att allt gick SÅ snabbt och smidigt. Inte ett krångel på vägen! Jag glömde inte ens att sy fast namnlappen när jag sydde sidosömmen!

Läskigt just nu:
Att jag inte vet om ägarinnan (eller hennes mamma!!) gillar den här typen av kläder. Jag HOPPAS det! Det är ju lite retro över det.

15 kommentarer:

Gekko sa...

Vilket underbart set! Typiskt, nu blev jag avis på det tyget!!!! Mitt habegär sinar visst aldrig!! Jag sitter med hemlisanmälningar nu, du skall inte sätta dig i kö innan det är för sent då? Först till möllan, vi tar in några till!

Thea sa...

Jag är med!!! Tokstressad nu - räcker detta som anmälan så kan jag göra en noggrannare sen?

Känner igen det där med habegär :-) Det känner jag hela tiden när jag kikar på bloggarna...

Mimmi sa...

Snyggt! Såg stjärntyget hos MG men tyckte det var för "tjejigt" i färgen för Gabriel. Synd att de inte hade någon mer färg tyckte jag. Vad härligt när man hittar matchande färger.

Botilda sa...

Men åååå. Jag missade de där tygerna helt! Det blev fantastiskt fint både var för sig och ihop.

Gekko sa...

Jag har mailat dig:-)

malin sa...

Snyggt! Kan man göra annat än gilla det?

Tyrvi sa...

Vad fint det blev!

Boken jag pratade om heter Klädsömnad av Gunnel Winka. Inga mönster alls. Men annat matnyttigt som sagt .-)

Nikka sa...

Vansinnigt, vansinnigt snyggt. Herregud, helt perfekt ju! Modell, tyg, färg, allt!

KLOCKARBARN sa...

Sååå fint som vanligt.

Anonym sa...

Tack alla för era snälla kommentarer! Och Tyrvi för tipset!
//Thea

Florin sa...

Snyggt!!!!

Stora lilla J sa...

Superfint set, som vanligt hos dig =) (hoppas det är ok att jag länkar till dig?)

Cecilia sa...

Tjusigt, stjärnor är så fränt :)

Jes sa...

Vilket härligt "set". gillar det verkligen.

Thea sa...

Klart det är ok att länka!