onsdag 2 januari 2008

Sammetsbyxor i jeansmodell - till dockan!


Ja, jag har visst blivit biten av att sy dockkläder. Det här tyget (stretchsammet från Michas Stoffecke) är på gång att bli ett par byxor till yngsta dottern men det projektet blev nedprioriterat. Här skulle sys dockbyxor! Mönstret är från boken "Sy og strik dukketöj" av Anita Gunnars. Egentligen heter byxan "Cowboybyxa" och är ett par jeans. Jag gjorde om mönstret lite, bland annat på vidden. På bilden i boken är det en dragkedja på och linning och i beskrivningen står att man ska sy i dragkedjan - men mönstret är utan dagkedja! Jaja, det fick bli mudd i midjan istället. Byxorna är väldigt detaljrika - framfickor, bakfickor, besparingar och muddar. Jätteskoj! Behöver jag nämna att de blev favoritbyxor?!Jag trodde nog att det skulle vara väldigt pilligt att sy dockkläder, men det är det faktiskt inte. En midjemudd är ju som att sy i en fotmudd i ett par vanliga byxor. Snarare är det ett väldigt praktiskt tillfälle att träna sig lite.

10 kommentarer:

Cecilia sa...

Så roligt med alla dina dockkläder :) Och jag är lika imponerad som vanligt!

Anonym sa...

Du syr ju så himla väl. Det ser så proffsigt ut oavsett om det är barnkläder eller dockkläder. Mkt skicklig.
//Klockarbarn

Carolina sa...

Så väldressad denna docka börjar bli ;) Jättefina!

Ceci sa...

Du har som vanligt massor av nya alster, dockkläderna är ursöta! Jag tycker att det kan vara himla sött när barn och docka har samma kläder någongång, fast det får ju inte gå till överdrift såklart =)

Gekko sa...

Men du är ju tokig människa! :-)
Jättesnygga! Vad är den vita lappen i midjemudden? En ny eller gammal lapp? Har du tänkt på att din dotter kommer kunna spara alla dessa fantastiska kläder så att hennes barn kan leka med de sen?

Karolina.http://esterochkonrad.blogg.se/ sa...

Tack för dina fina ord. Mig glad ;-) /Karolina

Anonym sa...

Din dotter måste ha de mest välsydda och trendigaste dockkläderna i hela stan. Det är svårt att köpa snygga dockkläder annars. Avundsjuk = )

Thea sa...

Tack snälla ni! Ja, jag måste ha gått igång på dockkläder! Det blev bara så himla roligt. Och dockan blev fin och dotterna glad. Dessutom fick jag chansen att prova lite nya moment. Kommer på bloggen så småningom.

Anonym sa...

Kul med dockkläder men jag fattar inte hur du orkar, jag har fullt upp med att sy till mig och lillkillen.

Krumitott sa...

Oj, vilka fina dockkläder du sytt! De är verkligen välgjorda. Jag blir helt avundssjuk! Och inspirerad. Jag vill också sy nya kläder till gummans dockor, som nu bär några gräsliga kreationer i blått och rosa.