måndag 25 april 2011

Med marin touch

Storasysters favvofärg är, för den som följt bloggen ett tag, som bekant blå. Förra våren fick hon sitta med mig vid datorn och välja några tröjtyger när jag skulle beställa från Michas Stoffecke. De har verkligen hur många fina tyger som helst. Storasyster föll inte helt otippat för ett marin/vitrandigt tyg från Sanetta. Nu hann jag inte sy tröjan vi hade planerat för i fjol, men tyget fanns ju kvar i år. Det var lite tjockare än jag hade trott så som sommart-shirt hade det nog varit lite väl krafigt, men till en detalj som överdel på den här tröjan blev det jättebra. Resten av tröjan är sydd i marinblå bomull/lycra från Jofotex. Marinblått och vitt är så himla fint ihop med rött, tyckte jag, och kryddade med röda knappar och röda täcksömmar.

Mönster:
Eget, strl 128

Material:
Randig trikå från Sanetta, köpt hos Michas Stoffecke.
Marinblå bomull/lycra från Jofotex.
Knappar, 12 mm kamknappar, från Babythings.
Vlieseline till sprundet från Bibbi.

Bäst just nu:
Förutom att jag tycker väldigt mycket om tröjan så är jag omåttligt stolt över att jag lyckades justera in industrimaskinen själv. Maken lade ned ett par timmar på den och sen gav vi upp. Jag ringde JB Tekoteknik och fick några tips och sen lyckades jag själv. Nu syr den som en gud igen!

Sämst just nu:
Att jag verkar sy alla plagg för små till mina barn just nu. Som om jag tänker att "har hon haft 128 så länge så har hon det väl ett tag till". Förra gången var det lillebror som fick en pyjamas som var precis på gränsen och nu är det alltså storasysters tur att få ett plagg som bara kan användas max ett par gånger. Tur att hon har syskon!

12 kommentarer:

Angi sa...

Snygg! (Du gillar att ta utmaningar med sprund med randigt tyg, det gillar jag!)

Sen är det alltid könt att höra att det är fler som inte hänger med riktigt i barnens storleksbyten... :o)

Kram Angi

Benglan sa...

Fin tröja!
Jag har insett att min stora tjej har 134 nu. 134! Hjälp vad stora de blivit!

annas alster sa...

Å vilken fin, helt i min smak :)

Ka-KaBoo sa...

Så härlig fräch!! Jag verkligen älskar det marina stilen, tyvärr har den inte fallit min dotter lika mycket i smaken som din... Jätte fin!!

od Andulky sa...

Superfin!!
Kram

Gekko sa...

Så snygg!! Och du är nog inte ensam i det där med växande barn och inte hänga med! Samma här...

Jag ser att det hänt en del i bloggen här under påsken (den norska påsken började ju för 1½ vecka sen och slutade igår kväll), jag ska kika lite mer! :-)

Kul förresten att lyckas med maskinen själv :-)

Anki sa...

Verkligen supersnygg! Å dina sprund ser så perfekta ut, har precis testat mitt första å lyckades inte att få till det så bra längst ner... Men det är väl bara till att öva :-)

Retroknappen sa...

Fantastiskt fin!!!

Liten Lucky sa...

jätte fin tröja!!!
Hur funkar dina plast tryckknappar? Har du problem med dem? Mina funkar nämligen inte alls. Maste ikväll klippa av mudden pa en munkjacka och en body för att knapparna inte gar upp igen... Nan mer som har detta problem?

Smilla sa...

Så silren och snygg tröja, jättesnyggt att blanda in det röda! vilken bra smak din dotter har, min vill hellre ha saker med Hanna Montana och andra coola saker *suck*

Hanne sa...

Väldigt fin tröja. Annars är jag inte så förtjust i marint, är liksom inte riktigt min värld. Men den här är riktigt snygg. Det är nog det röda som gör det!!!

Fröken Pimpinett sa...

Vilken fin tröja! Jätteläcker!