lördag 24 januari 2009

Jeanskjol i laxfärgad manchester

Medan storasyster fortfarande hade rosa som favoritfärg (hon har nämligen blått som favoritfärg nu, min kära femåring) planerades den här kjolen. Den laxfäragde stretchmanchestern inhandlades på Jofotex samtidigt som jag köpte tröjtyger. Egentligen fattade jag inte att det var stretch i den förrän jag kom hem och började sy. Ett jättefint tyg, enda nackdelen var att det blev en aning mer svårsytt.

Som kontrast mot det rosa valde jag att ha vita stickningar. Jag hade nog egentligen trott att de skulle framträda mer. Inte så att jag är missnöjd, jag bara konstaterar att jag hade sett kontrasten lite mer tydlig för mig.

Mönster:
Ottobre 4/07

Material:
Laxrosa stretchmanchester från Jofotex

Bäst just nu:
Jag gillar mönstret skarpt! Jag tycker det är roligt med stickningar och detaljer. Tidskrävande men roligt. Kan mycket väl tänka mig en jeanskjol i det till våren, men då måste jag nog övertala dotterna att det faktiskt är kul att ha kjol. :-)

Sämst just nu:
Att jag mätte resåren lite slarvigt och fick en för slapp linning. Dessvärre hade jag också sytt fast den hela vägen runt, så det blev extremt trist att sprätta. Men jag gjorde det faktiskt!

10 kommentarer:

Bravo sa...

Gosh, nydelig skjørt, og utrolig pent sydd!! Men det har nok skjedd noe med fargene her, for på min pc er fargen fin og sjokoladebrun.:)

mammaM sa...

Vad snyggt och välarbetat det ser ut!

Thea sa...

Bravobravo: Ja, när du säger det, så ser färgen faktiskt inte lika laxrosa ut som i verkligheten (tur att jag berättade det då!). Inte riktigt brun, men inte samma färg som i verkligenheten.

Bobo/Rumba de kransen sa...

Fin modell!

OttoPippi sa...

Mycket schysst!!! Förstår att du sprättade när du lagt ned så mycket arbete på alla andra detaljer osv med kjolen. Då är det ju värt det!

od Andulky sa...

Mycket snygg!!

Doris_Assar sa...

Fina detaljer! :-)

Hello sa...

Det är ju verkligen aptrist att sprätta, men man har ju igen det i slutändan!

Enkel och snygg - sånt gillar vi!

fante sa...

Det var knappast kul att sprätta men säkert värt det. Det är ju ännu mindre kul med plagg som inte går att använda ...

Gekko sa...

Hehe, jag satt också här och var helt konfunderad över varför du kallade den bruna kjolen för laxrosa! Tänkte att det vore konstigt om du lagt in fel bilder... Snygg var den verkligen! Så välarbetad!