lördag 10 januari 2009

Trepar i tröjor

Nyår firades hos mina föräldrar. I samband med det hanns även ett besök på Jofotex med. Eftersom jag hade mina underbara, men inte så stillsamma, små döttrar med mig hade jag bett Johnny och Co lägga undan de tyger jag på förhand visste att jag behövde så jag kunde ägna mina extra minuter (det blir inte så många extraminuter med det sällskap jag hade med mig) till att kika runt. Med en kundvagn full med tygrullar och två ungar med ett antal Jofokex var i näven rusade jag runt mellan tyghyllorna och hann faktiskt få tag på en del godbitar. Vad sägs till exempel om de två randiga tygerna ovan, som äldsta dottern själv valde?

Jofokex är för övrigt en stor kexburk med Mariekex som står vid disken på Jofotex för att muta otåliga små medföljande. Fyndig nog har de döpts till Jofo-kex (min äldsta dotter skiner upp när Jofotex kommer på tal och vet precis vad som brukar bjurdas på där...). Det finns även en liten lekhörna med leksaker, men jag vågade faktiskt inte lämna min yngsta lilla rymmare där eftersom hon har en stor förkärlek till kurragömma och jag kan tänka mig roligare saker än att leta efter henne i en jättestor tygaffär med 1,5 meter höga hyllor...

Parentes. Det jag egentligen skulle berätta var att jag har kompletterat storasysters garderob inför vårterminen. Hon har själv talat om att hennes favoritfärg är rosa, så den icke-rosaälskande modern lade sina preferenser åt sidan och sydde tre tröjor med rosa nyanser i. Vad äldsta dottern sade vid frukostbordet dagen efter att tröjorna var klara (utan att veta det i och för sig)?
-Mamma, min favoritfärg är blått.

Den multirandiga tröjan är sydd i singeljersey, som jag även använde till att kanta halslinningen med. Eftersom singeljersey tenderar att krulla sig i kanterna fuskade jag faktiskt lite med fållen...jag tog lite spraylim och limmade upp dem. Funkade perfekt och jag slapp trassel med bandkantaren.

Till den rosarandiga tröjan använde jag en rosa rand från tyget till kantband. En beige rand från det tyget fick också bli kantband till den tredje tröjan med rosa bakgrund och ringar och stjärnor. Den passade perfekt i färg. När jag fållade den tröjan missade jag lite vid uppläggningen, så att hela fållen inte syddes upp. Eftersom tröjan var till "mig själv" bestämde jag mig för att testa med att sy en parallell täcksöm ovenför den första istället för att sprätta. Jag tycker det blev jättesnyggt! Helt klart värt att använda som dekoreffekt - det kommer jag att göra igen.

Mönster:
Ottobre Creative Workshop 301, den smala modellen som jag rakställt. Jag gjorde alla tröjorna likadana när jag ändå var igång.

Material:
Multirandig singeljersey från Jofotex.
Randig interlock (beige/rosa) från Jofotex.
Interlock med blommor och ringar från SewZannes (köpt i våras).

Bäst just nu:
Jag blev väldigt nöjd med alla tre tröjorna. De sitter jättebra på dottern och klär henne väldigt bra. Roligt med lite nytt i garderoben! Ibland har jag en tendens att krångla till allt så. Det var sönt att bara göra tre helt stilrena tröjor där tyget fick göra jobbet!

Sämst just nu:
Ja, det är väl att blått är favoritfärgen! ;-)

24 kommentarer:

Lilla NovaK sa...

Så fina de blev! Ser ut att vra sydda av värsta proffset! =)

Anna-Snoddas sa...

Jättefina! Gillar det multirandiga massor! :)

prickig design sa...

så fina, som vanligt!! gillade tyget med blommor och prickar!!!

Kaja sa...

Dags att styra stegen mot Sewsannes ser jag...

Håller på med dotterns vårgarderob, men har fått avbryta i väntan på tråd.

stora lilla j sa...

haha, skulle klart aldrig hända här, favvofärgen nr ett är alltid rosa, eller eventuellt rosaglitter ;-) Jättefina tröjor blev det iaf!

Vindling sa...

Jättesnyggt som vanligt. :) Jag gillar den bredrandiga mest.

Jes sa...

Va fina de blev alla tre, roligt att se hur det rosa tyget med blommor & ringar blev som plagg har länge tänkt att sy en tröja av min bit men nå jag nån gång blir det väll. De randiga tygerna va härliga. Men jag skulle vilja ha en när bild på den berömda fållen den syns ju inte på bilderna

jejja79 sa...

proffsiga och superfina... smart med spraylimmet.... super

florin design sa...

Lika fint som vanligt!

od Andulky sa...

Snygga!! Den randiga tycker jag är helt suverän!!!

fante sa...

Kanske rosa är favoriten i dag ;-)

Ingen närbild på den fina "dekorsömmen"? Vaddå nyfiekn? ;-)

Katharina sa...

Väldigt fina, lite "less is more" över det hela. Inga krusiduller, men ruskigt snyggt ändå.

Cecilia & Busiga ungar sa...

Jättefina. Och vilka härliga färger och tyger du hittat. Ja, jofotex är helt klart en butik jag skulle vilja åka till.

Doris_Assar sa...

Åh, så fint. Ibland är enklast finast. Jättefina tyger du fått tag på! :-)

Bustråden sa...

Jättefina alla tre!

Cecilia sa...

Stilrent mönster och jättefint resultat med alla tre tygerna tycker jag :)

Hello sa...

De är ju jättefina! Och passar ju utmärkt till blå byxor och kjolar :)

Jag har en utmärkelse till dig på min blogg!

Helen sa...

Snygga! och användbara till mycket. Har du använt Ottobres tröjmönster mycket?

AnKa sa...

Superfina tröjor!

Vecka - Vecka sa...

Vilka fina tröjor! Inte behöver det ju alltid vara så invecklat! Det behövs ju en massa basplagg också!

Thea sa...

Tack alla!!
Jes & Fante: ska fixa det! Jag har förminsakt bilderna så det ska få plats fler, men då kan man å andra sidan inte "klicka upp dem".
Hello: Tack!
Helen: Både jag och nej. Inte så ofta helt rent. Men ibland lånar jag någon skärning från dem. Men så här gillar jag dem abslout!

Skaparmani sa...

Har du beställt tyg ifrån Sewsannes?

Jag undrar vad du betalade i frakt??

(kollade just in på den hemsidan, dom har ju massor som är fint...)

Thea sa...

Minns faktiskt inte. Men det kostar nog ungefär lika mycket som tyget...

Fia sa...

Fina! Min favorit är den multirandiga! Och om min dator inte lurar mig så ser det ut att vara blått i den så den borde klassa in i kategorin plagg i älsklingsfärg...