onsdag 21 januari 2009

Två haklappar och några tips

Två? Egentligen är den ena den här, men det blev så fint att fota båda. Och de ska flytta hemifrån ihop (återigen kränger jag ungarnas saker!).

Egentligen är säkert många trötta på att titta på haklappar, men jag tänkte visa ett litet fiffigt fack som samlar upp matrester. Fickan är nämligen sydd i dubbelt vaxtyg och uppvikt 2 cm längst ned. På så vis slipper man matrester i skarven.

En annan grej jag vill passa på att tipsa om är kirurgtejpens givna plats i sykammaren! Först är den jättebra istället för nålar, som här när man inte vill perforera vaxtyget (se understa bilden). Men framför allt är den kanon när man vill tejpa mönsterpapper. Vanlig tejp lossnar från mönsterpappret (jag har det som är lite vävt istället för rent papper), men inte kirurgtejpen. Den är lätt att flytta och att lossa på efteråt. Helt suveränt!


Mönster:
Eget

Material:
Vaxat landskapstyg från Jofotex.

Bäst just nu:
Tyget och modellen. Extra glad är jag att jag lyckats återskapa en borttappad favorit (kan vara så att den legat för länge och gonat tillsammans med en gammal banan eller något och därför fått gå till de sälla jaktmarkerna...)

Sämst just nu:
Att nyansen på det röda kantbandet är olika på de båda haklapparna. Det gör kanske inget egentligen, men perfektionisten inom mig hade gillat det!

9 kommentarer:

AnKa sa...

Fina haklappar och vad smart med kirurgtejpen!!!!!

Katharina sa...

Åh så smart! Tack!

Kaja sa...

Vi använde maskeringstape när jag gick på underklädeskurs en gång i början av 90-talet, just för att inte sticka hål i tygerna med nålar.

Jes sa...

Jättefina! & ännu ett bra tips Tack!

Thea sa...

Kaja, men maskeringstejp tycker jag släpper från tyget, mönsterpappret eller underlägget. Eller är det bara jag som har en dålig sort, kanske?

Pyssellycka sa...

Smart tips och fina hakklappar!

Anki på sytt/vurm sa...

Gud vad du är smart!

Thea sa...

:-)
Fast nu var det ju inte riktigt jag som kom på det... ;-)

Thea sa...

Eller menade du kirurgtejpen?